kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 12 Ožujak 2015 15:52

Uhićen serijski pljačkaš, za pomagačem se traga

Piše: mupzzh.ba Piše: mupzzh.ba

Policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su četiri razbojništva, koja su izvršena tijekom 2014. i 2015. godine.

          1. Dana 28. siječnja 2014. godine u 18:20 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana osoba izvršila razbojništvo na štetu Sportske kladionice Premier. Prema navodima iz prijave razbojništvo je izvršeno u Poslovnici navedene kladionice koja se nalazi u Ulici A. Stepinca u Ljubuškom a maskirani počinitelj je, uz ozbiljnu prijetnju, od djelatnice kladionice otuđio određenu svotu novca, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

 

          2. Dana 27. ožujka 2014. godine u 19:55 h  PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je izvršeno razbojništvo na štetu Ljekarne koja se nalazi u Ulici fra Petra Bakule u Ljubuškom. Prema navodima iz prijave maskirani počinitelj je, uz ozbiljnu prijetnju, od djelatnice navedene ljekarne otuđio određenu svotu novca, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

 

          3. Dana 10. veljače 2015. godine u 20:35 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je izvršeno razbojništvo na štetu trgovine "MINI MAL", koja se nalazi u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Ljubuškom. Prema navodima iz prijave maskirani počinitelj je, uz ozbiljnu prijetnju, od djelatnice navedene trgovine otuđio određenu svotu novca, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

 

          4. Dana 17. veljače 2015. godine u 20:35 h  PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je izvršeno razbojništvo na štetu Samostalne trgovinske radnje "Iva", koja se nalazi u mjestu Pregrađe. Prema navodima iz prijave maskirani počinitelj je, uz ozbiljnu prijetnju, od djelatnice navedene trgovine otuđio određenu svotu novca, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

          Nakon zaprimljenih prijava o navedenim kaznenim djelima, policijski službenici u svim su slučajevima izvršili očevide, uzeli iskaze svjedoka te poduzeli brojne druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja izvršenih kaznenih djela.
          Operativnim radom policijski službenici identificirali su jednog od mogućih počinitelja.


 Jučer je slobode lišen S. S. (23), s prebivalištem na području Hercegovačko-neretvanske Županije, te je nad njim izvršena kriminalistička obrada.
          Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je S. S. (23) sam počinio drugo navedeno kazneno djelo, a osnovano se sumnja da je prvo navedeno, treće navedeno i četvrto navedeno kazneno djelo počinio zajedno s D. K. (25), također  s prebivalištem na području Hercegovačko-neretvanske Županije, koji je trenutno nedostupan i za njim se traga.
          Temeljem naredbi nadležnog Suda, a u suradnji s policijski službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske Županije, policijski službenici PU Ljubuški jučer su izvršili pretragu više objekata na području HNŽ-a, tom prilikom pretrage pronađeni su predmeti koje se dovodi u vezu s izvršenjem opisanih kaznenih djela.


          PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv S. S. (23) te protiv D. K. (25) zbog osnova sumnje da su zajednički počinili tri kaznena djela Razbojništvo iz čl. 289. KZ-a FBiH, a protiv S. S. (23) i zbog osnova sumnje da je, uz to, i samostalno počinio jedno kazneno djelo Razbojništvo iz čl. 289. KZ-a FBiH.

Pročitano 6891 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering