kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 21 Svibanj 2015 07:05

Sarajevo: Ljubušaku zaustavili kombi, tukli ga i oteli mu novac

Piše: LJ::portal Piše: LJ::portal

Sarajevska policija je jučer oko 08.15 sati obaviještena da su u naselju Plandište, općina Ilidža, četiri nepoznate osobe nasilno zaustavile kombi “Renault”, kojim je upravljao N.Z. iz Ljubuškog, priopćeno je iz MUP- a KS.

Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem i upotrebom fizičke snage, od istog oteli torbu sa većom sumom novca i dokumentima, nanijevši mu povrede. Povrijeđenom je liječnička pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatirane lakše tjelesne povrede. Nakon izvršenog krivičnog djela, razbojnici su se udaljili vozilom registarskih oznaka K20-T-086.


Istog dana oko 08.20 sati pripadnici Policijske uprave Ilidža obaviješteni su da je u ulici Osik izbio požar na vozilu Pasat registarskih oznaka K20-T-086.


Izvršenim provjerama utvrđeno je da je u ranijem periodu prijavljena krađa vozila tih tablica. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršitelja.

Pročitano 4259 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering