kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 26 Svibanj 2015 16:59

Uhićen Klobučanin sa boravištem u Grudama osumnjičen za pljačku 3 benzinske, trgovine i kladionice

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

Policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su pet /5/ kaznenih djela Razbojništvo, koja su u posljednjih 35 dana izvršena na širem području općine Ljubuški, a za izvršenje navedenih kaznenih djela osumnjičen je J. A. (25) iz Klobuka, općina Ljubuški.

Dana 21. 04., u 05:00 h, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnika benzinske crpke „Karliko benz“,koja se nalazi  u mjestu Teskera, oduzela dnevni utržak nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.


Dana 25. 04., u 20:55 h, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnice Sportske kladionice „Petica Plus“, Poslovnica Stube – Ljubuški, oduzela određenu svotu novca nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

Dana 07. 05., u 13:20 h, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, prethodne večeri od djelatnice Samostalne trgovinske radnje „Danijel“, koja se nalazi u mjestu Vitina, oduzela određenu svotu novca nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.


Dana 10. 05., u 04:50 h, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnika benzinske crpke „Autodesting“, koja se nalazi u Međugorskoj ulici u Ljubuškom, oduzela dnevni utržak nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.


Dana 23.05, u 01:25 h, PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je maskirana muška osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnika benzinske crpke „PRO – GAS d.o.o.“,koja se nalazi  u mjestu Proboj, oduzela dnevni utržak nakon čega se udaljila u nepoznatom smjeru.

 

Policijski službenici PU Ljubuški operativnim radom došli su do saznanja da je mogući počinitelj opisanih kaznenih djela J. A. (25) iz Klobuka, o čemu smo izvijestili Županijsko tužiteljstvo, te smo uz suglasnost postupajućeg županijskog tužitelja na Općinskom sudu u Ljubuškom zatražili Naredbu za pretragu većeg broja objekata na više lokacija.

Temeljem sudske Naredbe izvršena je pretraga većeg broja lokacija na širem području općina Ljubuški i Grude, u kojoj je sudjelovao veliki broj policijskih službenika iz više ustrojbenih jedinica MUP-a.


U nedjelju je izvršena pretraga obiteljske kuće u mjestu Dragićina, općina Grude, u kojoj boravi J. A. (25), a izvršenom pretragom pronađeno je više predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem gore opisanih kaznenih djela.


U subotu u 21:30 h J. A. (25) je lišen slobode te je nad njim izvršena kriminalistička obrada, a u nedjelju navečer isti je predan Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, uz izviješće o počinjenom kaznenom djelu Razbojništvo iz čl. 289. st. 2. KZ-a FBiH.

 

Nakon razmotrenog zahtjeva Županijskog tužiteljstva Županijski sud u Širokom Brijegu odredio je do 30 dana pritvora za osumnjičenog J. A. (25).

Pročitano 6204 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering