kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 15 Rujan 2015 22:31

Živi u Hercegovini, fiktivno se prijavila u Metkoviću zbog dječjeg doplatka pa zaradila kaznenu prijavu

Živi u Hercegovini, fiktivno se prijavila u Metkoviću zbog dječjeg doplatka pa zaradila kaznenu prijavu

Pedesetogodišnjakinja iz Čapljine oštetila je proračun Republike Hrvatske, zbog primanja dječjeg doplatka na kojega nije imala pravo. Drugim riječima ona je prevarila Republiku Hrvatsku (RH) jer je pet godina dobila nepripadajućih 51 tisuću kuna…

Kako neslužbeno prenosi Slobodna Dalmacija, kaznenoj su prijavi prethodile provjere prijavljenog mjesta stanovanja pedesetogodišnjakinje na užem području grada Metkovića, a kako nije pronađena na prijavljenoj adresi policija je pokrenula kriminalističku istragu.

 

Prema informacijama PU Dubrovačko-neretvanske, dovršenim kriminalističkim istraživanjem 50-godišnjakinja se sumnjiči za kazneno djelo prijevare. Ona je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću iako ima prebivalište u Čapljini u Bosni i Hercegovini, dovela u zabludu službenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te u vremenu od početka 2009. godine do kraja veljače 2014. godine podnosila zahtjeve za dječji doplatak, koji joj je isplaćen. Time je spomenutom zavodu nanijela materijalnu štetu u iznosu većem od 51.000 kuna.

 

Policija je također utvrdila da je u razdoblju od početka listopada 2010. godine do kolovoza 2014. godine za sebe i članove svoje obitelji ostvarila troškove zdravstvenog osiguranja, oštetivši Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje za iznos od preko 8000 kuna.

 

Policija je protiv osumnjičene podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu i to zbog počinjenog kaznenog dijela iz članka 236 Kaznenog zakona RH. Budući je pedesetogodišnjakinja iz Čapljine sa ciljem pribavljanja imovinske koristi dovela u zabludu državne institucije RH prijeti joj kazna zatvora od šest mjeseci do jedne godine.

Pročitano 5622 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering