kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 12 Listopad 2016 14:07

Albanac granicu između BiH i Hrvatske prešao pješice

Autor: FENA Autor: FENA

U zadnja četiri dana dubrovačko-neretvanska policija u dva je odvojena slučaja spriječila ukupno četvoricu Albanaca u pokušaju ilegalnog ulaska u Hrvatsku, te im kao kaznu odredila dvogodišnju zabranu ulaska i boravka na hrvatskom teritoriju.


Policija je u srijedu priopćila kako je u prvom slučaju riječ o državljaninu Albanije koji je granicu između BiH i Hrvatske u blizini međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Mali Prolog nezakonito prešao pješice, legitimirajući se policajcima krivotvorenom talijanskom putovnicom.

 

Prema prethodnom dogovoru, nakon prelaska granice je ušao u automobil koji je vozio francuski državljanin, a koji je sa suputnikom, također Albancem, ranije zakonito prešao državni granicu.

 

Zbog krivotvorenja isprave osumnjičeni je Albanac pritvoren u dubrovačkoj policiji te mu je određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj, dok su dvojica pomagača prekršajno procesuirani zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice.

 

U drugom su slučaju trojica Albanaca zatečeni na autobusnoj stanici u mjestu Pločice u Konavlima, koji u svojim putnim ispravama nisu imali ulazne numeratore RH.

 

Istragom je utvrđeno da su, nakon što im je prethodno bio odbijen ulazak u Hrvatsku na graničnom prijelazu Karasovići, državnu granicu između Crne Gore i Hrvatske nezakonito prešli pješice preko brda Gumnište.

 

I njima je policija odredila dvogodišnju zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj te je Crnoj Gori najavljena njihova readmisija, odnosno izručenje zemlji iz koje su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Pročitano 1011 puta




Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering