kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 31 Prosinac 2013 14:56

Provedena akcija pojačane kontrole prometa

mupzzh.ba mupzzh.ba

Noću sa subote na nedjelju, u vremenu od 22:00 – 04:00 h, na području općine Ljubuški provedena je lokalna akcija pojačane kontrole prometa.

Cilj akcije bio je otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekršaja počinjenih upravljanjem motornim vozilom pod utjecajem alkohola.

U akciji su sudjelovale četiri policijske ophodnje koje su kontrolirale promet u skladu s planom akcije, na lokalitetima na kojima se očekivao najveći promet motornih vozila.Tijekom akcije kontrolirano je 49 vozača i vozila a alkotestirano je 28 vozača. Izvršenim alkotestiranjima kod 5 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu i isti su isključeni iz prometa, a iz prometa su isključeni i jedan vozač koji je upravljao motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i 1 neregistrirano vozilo. Uključujući navedene, evidentirano je ukupno 12 prometnih prekršaja a svim počiniteljima su izdani prekršajni nalozi.

IZDVOJENO:


U 03:05 h, policijski službenici iz ophodnje koja je kontrolirala promet na regionalnoj cesti R424 u mjestu Mostarska Vrata, sa svjetlećim znakom "STOP POLICIJA" izdali su naredbu za zaustavljanjem vozaču motornog vozila marke VW Golf, tip III, HR registarskih oznaka, međutim, isti je odbio postupiti po naredbi i nastavio se kretati u smjeru Ljubuškog.
Ubrzo potom navedeno vozilo primjećeno je u mjestu Humac, na regionalnoj cesti R423, te su policijski službenici iz ophodnje koja je kontrolirala promet na ovoj cesti vozaču navedenog vozila izdali naredbu za zaustavljanje svjetlećim znakom "STOP POLICIJA", međutim, isti je ponovno odbio postupiti po izdanoj naredbi te se s vozilom udaljio.
Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da je navedenim vozilom upravljao V. K. (24) iz mjesta Lisice, općina Ljubuški, nakon čega su ga pronašli u njegovoj obiteljskoj kući i priveli ga u službene prostorije PU Ljubuški na prekršajnu obradu.
U 03:45 h, u službenim prostorijama PU Ljubuški, privedeni V. K. (24) počinio je prekršaj protiv javnog reda i mira, tako što je omalovažavao službene osobe prilikom obavljanja službe službe služeći se, između ostalog, i uvredljivim izrazima "stoko", "glupane" i sl.

Nad V. K. (24) je izvršeno alkotestiranje, a izvršenim alkotestiranjem kod istoga je izmjereno 0,73 ‰ alkohola u dahu.

Zbog osnovane bojazni da će nastaviti vršiti prekršaje V. K. (24) je lišen slobode te mu je izrečena mjera zadržavanja.

Izvršenom prekršajnom obradom utvrđeno je da je V. K. (24) počinio slijedeće prekršaje:
- prekršaj iz čl. 12. Zakona o javnom redu i miru ŽZH (omalovažavanje službene osobe prilikom obavljanja ili u svezi s vršenjem službe) – za navedeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 700,00 KM,
- dva prekršaja iz čl. 152. st. 1. Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH (nepostupanje po zahtjevu ovlaštene službene osobe izraženom pomoću znaka) – za navedene prekršaje izrečena mu je novčana kazna u iznosu od po 100 KM,
- prekršaj iz čl. 174. st. 2. Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH (upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola) – za navedeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 50 KM.

V. K. (24) priznao je krivnju za navedene prekršaje te je platio navedene kazne a jučer u 14:45 h isti je pušten na slobodu.

Pročitano 1761 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering