kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Mnoštvo ljudi okupilo se jučer na splitskom groblju Lovrinac, na posljednjem ispraćaju brigadira Hrvatske vojske Stjepana Nižića.

Stjepan Nižić rođen je 1964. u selu Crveni Grm u općini Ljubuški. Posljedni pozdrav hrvatskom domoljubu, ratniku, časniku, prijatelju i nadasve dobrom čovjeku odali su rodbina, prijatelji, suborci i kolege iz njegove 4. brigade, SZOP-a Sinj i HRM-a, među kojima su bili generali Ante Gotovina, Damir Krističević i Boris Šerić, komodor Ivica Tolić, saborski zastupnik Miro Bulj, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, prijatelji iz njegovog Ljubuškog, Vrgorca, Splita, Sinja i Šibenika.

U ime svih prijatelja i suboraca od Stjepana Nižića dirljivim riječima oprostio se njegov prijatelj i suborac, general bojnik Damir Krstičević, ratni zapovjednik legendarne 4. brigade u kojoj je pokojni brigadir Nižić bio od samih početaka njenog osnivanja. Brzojav sućuti obitelji pokojnog brigadira Nižića uputio je i vojni ordinarij Jure Bogdan.

Na samom početku Domovinskog rata Stipe Nižić dragovoljno se uključio u njenu obranu i bio je prvi zapovjednik samostalne vrgoračke satnije, koja je sredinom ljeta 1991. godine priključena 4. brigadi ZNG-a. Zajedno sa svojim suborcima Stjepan Nižić je sudjelovao u svim ratnim operacijama gdje je bila 4. brigada, u kojoj je obnašao značajne časničke dužnosti. Između ostalih, bio je zapovjednik bojne i pomoćnik načelnika stožera brigade za ONP. Uz ratne dužnosti u 4. brigadi Stjepan Nižić je određeno vrijeme obnašao i dužnost zapovjednika Domoranske pukovnije ‘Stjepan Radić’ Ljubuški. Nakon 4. brigade, Stjepan Nižić obnašao je najviše zapovjedne dužnosti u Središtu za obuku pješaštva mladih ročnih vojnika u Sinju. Bio je načelnik stožera i zapovjednik središta.

Prerana smrt brigadira Stjepana Nižića zatekla je na visokoj časničkoj dužnosti u sastavu HRM-a. Za svoj veliki doprinos u Domovinskom ratu i u mirnodopskom razvoju OSRH Stjepan Nižić odlikovan je brojnim odlikovanjima RH.

 

Srijeda, 01 Veljača 2017 09:03

Ljubuški portal slavi osmi rođendan

Prije osam godina, 1. veljače 2009. godine, s radom je počeo Ljubuški portal, a osnovala ga je skupina mladih Ljubušaka po povratku sa studija na Sveučilištu u Zagrebu. 

Učenici osnovnih škola na području Zapadnohercegovačke županije danas neće imati prvi sat nastave. Naime, Predsjedništvo Neovisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama u ZHŽ-u na sjednici održanoj 25. siječnja 2017. donijelo je odluku o štrajku upozorenja koji će se održati u danas,

Dobitnica Dekanove nagrade Iva Bilić magistrica je filozofije i informacijskih znanosti smjera Bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Dekanovu nagradu Iva je dobila prosjekom 4,9 na završnoj godini studija. „Nije mi bilo teško doći do prosjeka

Ponedjeljak, 30 Siječanj 2017 21:52

Isplata mirovina počinje 6. veljače

Direktor Federalnog zavoda PIO Zijad Krnjić je najavio da će isplata siječanjskih mirovina početi 6. veljače. U izjavi za medije, Krnjić je izrazio očekivanje da će i Dom naroda u istom tekstu kao i Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojiti Prijedlog Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju.

U samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu 4. veljače započinju »VII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu 72. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca. Priređuje ih Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«,

Ponedjeljak, 30 Siječanj 2017 09:06

FOTO: Udario u ralicu u Grabovom vrilu

U nedjelju u jutarnjim satima u mjestu Grabovo vrilo kod Ljubuškog dogodila se prometna nezgoda u kojoj je vozač automobila imotskih registracijskih oznaka (Hrvatska) udario u specijalno teretno vozilo za održavanje prometnica tzv. ralicu.

Gostujući u emisiji Politički kadar fra Iko Skoko je govorio o izgradnji doma za siromašne studente. Zahvalio je svim darovateljima i rekao da će dom biti useljiv već u rujnu iduće akademske godine. Osvrnuo se i na prilike u Crkvi u Hrvata kazavši da nemaju svi iste uvjete.

Sustav “Renata”, koji MUP ZH županije, jedini u BiH, koristi već neko vrijeme, zainteresirao je čelne ljude i drugih sigurnosnih službi u ovoj zemlji. Kako bi se bolje upoznao sa sustavom i onim što omogućava, jučer je u radnom posjetu MUP-u ZHŽ-a boravio ministar

Subota, 28 Siječanj 2017 10:22

Energetska obnova sve privlačnija

Energetska obnova višestambenih zgrada i privatnih obiteljskih kuća trend je karakterističan za napredna i razmjerno bogata društva i zemlje.

vtc nov 16 12 16

ding inzenjering