kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 13 Siječanj 2014 19:21

FOTO: Osnovna škola Tina Ujevića u Vitini priredila doček za prvašiće

LJ::portal LJ::portal

Nakon zimskog odmora Osnovna škola Tina Ujevića u Vitini s nestrpljenjem i radošću, danas je otvorila vrata za svoje učenike a posebno svečano za učenike prvih razreda.

Oni su po prvi put sjeli u školske klupe te krenuli s usvajanje nastavnog gradiva koje je za njih predviđeno devetogodišnjim planom i programom obrazovanja.

Na početku se prvašićima i njihovim roditeljima obratio ravnatelj škole Jozo Zadro te im poželio dobrodošlicu na programu koji su za njih pripremili stariji učenici, da ih malo ohrabre jer oni danas postaju dio ove škole u kojoj će stjecati znanja, učiti, raditi i što je najvažnije, ovdje će odrastati uz pomoć svojih učiteljica i naravno roditelja.

Nažalost malo nas je ovdje, svega 32 učenika su u školi Vitina u dva razreda a ostale područne škole imaju još manji broj učenika; Klobuku 13, Grljevićima 7 te u Veljacima i Šipovači po troje učenika, što je skupa 58 učenika. Stariji se mogu sjetiti koliko je nekad bilo prvašića  kada bi nastava počinjala ovdje u Vitini. – rekao je ravnatelj Jozo Zadro.

Učenici koji su u školi dvije, tri, četiri pa i pet godine poželjeli su dobrodošlicu malim učenicima  prigodnim igrokazima.
Da im školska godina prođe lagano u ritmu plesa s novim brojkama i slovima zapjevale su im veseli učenici škole, a u želji da im boravak u školi bude što bolji izveli su im zanimljive igrokaze i recitacije.
Nakon završetka programa kojem su nazočili i roditelji, pedagogica Kristina Majić je posebno napravila prozivku djece te  su skupa krenuli u svoj razred sa svojim učiteljicama. Osim centralne škole danas su u školske klupe sjeli i učenici područnih škola Klobuka, Šipovače, Grljevića i Veljaka.

Uz želju da budu što marljiviji i jednog dana uspješni ljudi, da svaki dan proveden u školi bude nešto lijepo i ekipa LJ::portala želi sreću prvašićima.

Pročitano 3478 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering