kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 14 Siječanj 2014 14:13

U školu na području ZHŽ-a krenulo 895 prvašića

Zorica Volarević | Dnevni list Zorica Volarević | Dnevni list

Jučerašnji dan ostati će u lijepom i trajnom sjećanju za mnoge roditelje, ali u prvom redu za učenike osnovnih škola diljem Zapadnohercegovačke županije koji su u školske klupe sjeli po prvi put.

Naime, jučer je krenula nastava po devetogodišnjem planu i programu. U četrnaest osnovnih škola u cijeloj županiji jučer je po prvi put u školske klupe sjelo 895 učenika, koji će biti raspoređeni u 68 odjeljenja. Kažimo i to kako je jučer započelo drugo polugodište u školskoj 2013./2014. godini.

68 odjeljenja

Prema informacija koje smo dobili iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije, najveći broj prvašića bilježi općina Široki Brijeg, njih 308. Zatim slijedi ljubuška općina s 242 prvašića, koji će biti raspoređeni u 20 odjeljenja. Na trećem mjestu je Posušje sa 189 i Grude sa 156 prvašića.

Diljem županije u četrnaest matičnih škola, koliko ova županija ima, prvašići su jučer dočekani na poseban način, a njihovi stariji kolege potrudili su se da im prvi dan ostane u lijepom sjećanju. Bila je ovo prilika da se mališani koji od jučer imaju novu ulogu u životu, upoznaju sa svojim učiteljima i učiteljicama, a osim njih dan je iskorišten i za upoznavanje roditelja.
“Prvi dan za prvašiće je dan koji se dugo pamti s velikom radošću. Iako ima i malih nezgoda i prepreka, sve se to s lakoćom riješi. Svaki početak je težak, ali je ovaj i radostan i poseban, kako za samo dijete, tako i za cijelu obitelj”, riječi su jedne majke koja je jučer dopratila svoje treće dijete u školske klupe.

Dobrodošlica

Poseban program upriličen je jučer i za učenike prvih razreda u sve tri osnovne škole u Ljubuškom. Nazočili smo priredbi u Osnovnoj školi Marka Marulića, gdje su učenici viših  razreda zajedno sa svojim učiteljicama zaželjeli dobrodošlicu svojim malim kolegama.

Na samom početku programa nazočnima se obratio ravnatelj škole Davorin Medić, koji je također zaželio dobrodošlicu prvašićima, ali i pozvao roditelje da nastavnom osoblju pomognu u odgoju djece. Nakon uvodnih riječi djeca su krenula s programom koji je obilovao recitacijama kroz koje su mališani mogli vidjeti što ih čeka idućih dana, mjeseci i godina. Ovomu svemu nemamo što dodati već poželjeti prvašićima sretan polazak u školu te da s lakoćom svladavaju sve obveze i zadatke koji se pred njih budu postavljali.

Pročitano 1377 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering