kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 14 Siječanj 2014 18:22

FOTO: Predstavljamo talentirane mlade ljubuške slikare

 LJ::portal | Bubamara LJ::portal | Bubamara

Darovito dijete je dijete rođeno s neuobičajenom sposobnošću svladavanja određenog područja.

Međutim bez potpore i poticaja iz uže okoline, njihov talent često ne može doći do izražaja. U ranoj dobi djeteta je najvažnije prepoznati talent, njegovati rad, poticati i pravilno usmjeravati kreativnost i stvaralaštvo.

Roditelji i učitelji su ti koji pomažu, ohrabruju, postavljaju temelje, za razvoj talenata. Je li učenik samostalan i ustrajan u radu? Na koji način koristi likovno-tehnička sredstva? Primjećuje li dijete detalje i karakteristike likova? Zna li dijete slikom iskazati svoje emocije? Treba li dijete nagovoriti na rad ili je njegov rad ujedno i razonoda? Sve su to pitanja koja su pomogla Anti Bunozi, učitelju trećeg razreda osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom prepoznati talentirano dijete u svom razredu i uz pomoć njegovih roditelja usmjeri ga prema što boljem razvoju i usavršavanju svog talenta.

Izrazito je ponosan na svoje učenike Lanu Antić  i Alojzija Vincenta Pilatića koji su za svoj talent već primili brojne nagrade i priznanja. Naime, Alojzija Vincenta Pilatića je 17. listopada 2013. godine u Ljubuškom imao svoju prva izložba slika kao polaznika I. Stupnja "Škole slikanja". Na zajedničkoj izložbi izloženi  su njegovi najuspješniji radovi nastali kroz školu koja se održavala u vremenu od 15. ožujka do 7. lipnja 2013. godine u prostorijama i organizaciji Art Galerije Herceg. Mjesec dana nakon izložbe 10. studenog 2013. godine dobio je poklon paket Dukat proizvoda za jedan od deset najzanimljivijih dječjih radova na području BiH.  Lani Antić je 23. studenog 2013. godine prilikom otvaranja četvrte „Međugradske izložbe sitnih životinja Ljubuški 2013.“ Uručena II. nagrade natjecanja likovnih radova učenika Osnovnih škola općine Ljubuški na temu životinje.

Ovim putem im čestitam na njihovim postignućima i želim da nastave svoje umjetničko usavršavanje. – poručio je ponosni učitelj Bunoza.

 

Pročitano 1434 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering