kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 14 Veljača 2015 10:42

Smjene i imenovanja u ljubuškoj policiji

Autor: Dnevni list Autor: Dnevni list

Nedavno imenovani ministar unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije Zdravko Boras napravio je jučer rotaciju unutar Policijske uprave Ljubuški.

Kako neslužbeno doznajemo, sa svojih pozicija smijenjeni su načelnik Policijske uprave Ljubuški Mario Boras, zapovjednik Policijske postaje Ljubuški Tomo Petrović i šef Odsjeka kriminalističke policije Ante Matić i oni su imenovani na druge pozicije.


Novi načelnik Policijske uprave Ljubuški je Ivica Čuljak, zapovjednik Policijske postaje Milenko Marić dok Kriminalističku policiju preuzima Miroslav Bulić.
Kao okidač za rotaciju na čelnim pozicijama u ljubuškoj policiji spominjalo se prekjučerašnje paljenje jednog vozila ophodnje na policijskom parkiralištu te zamalo još dva s civilnim oznakama, koje je također koristila policija i to kriminalistička. Podsjetimo, očevidom kojim je rukovodio dežurni županijski tužitelj Gordan Škobić utvrđeno je da je riječ o namjernoj paljevini.


“Na licu mjesta smo, u prisutnosti vještaka protupožarne zaštite, pronašli tragove benzina, a moguće i neke mješavine te smo uzeli brisove koje ćemo poslati na analizu”, potvrdio je Škobić. Osoba, ili više njih, koja je zapalila policijsko vozilo, pobjegla je nakon što je čistačica iz susjednog objekta vidjela požar i obavijestila policiju. Koji su motivi podmetanja požara, nije poznato, ali su zato u Ljubuškom odmah krenule brojne spekulacije zajedno s onima o stvarnim razlozima za rotaciju na čelu policije. Jučer nitko iz policije i Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a nije želio komentirati ove smjene i moguće suspenzije, ali ni paljevine vozila sve do završetka ove, a moguće i drugih istraga koje bi trebale dovesti do krivaca.

Pročitano 4548 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering