kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 01 Travanj 2015 10:16

I danas se nastavlja potraga za krokodilom u Trebižatu

Piše: Branko Šiljeg | LJ::portal Piše: Branko Šiljeg | LJ::portal Foto: Božidar K. | panoramio.com

U rijeci Trebižat jučer je uočen krokodil! Vidjelo ga je dvoje djece dok su se šetali nasipom u blizini Crvengorskog mosta između Lošča u Vašarovićima i Lisica!

Dječak i djevojčica u dobi od 12 godina šetali su s psom po nasipu nedaleko od Crvengorskog mosta kada su uočili opasnu životinju. Krokodila je prema njihovoj priči prvi uočio pas "Džeki" koji je okolo ludo lajao te se smjelo približio krokodilu, nakon čega je isti otplivao nizvodno.

 

Djeca su pobjegla na drugu stranu rijeke te sve ispričali roditeljima, koji su pozvali policiju. Očevidu je prisustvovala Irena Akrap, stručnjakinja za reptile iz Sarajeva, koja je po tragovima na obali potvrdila da se uistinu radi o krokodilu dugačkom oko jednog metra.

 

"Radi se o mlađem krokodilu veličine do jednog metra kao što su djeca opisala. To je izuzetno opasna životinja koju treba shvatiti ozbiljno. Krokodili svoje žrtve ubijaju tako što ih ugrizu, a zatim ih povlače na dno rijeke da ih utope", izjavila je Akrap.

 

Intenzivna potraga je u tijeku, policija i vatrogasci jučer su pretraživali Trebižat u krugu dva kilometra od mjesta gdje je viđen, a potraga se nastavlja i danas.

 

Nije sasvim jasno kako je krokodil završio u Trebižatu, ali mještanin koji je želio ostati anoniman pretpostavlja da ga je u kući kao kućnog ljubimca držao jedan od povratnika iz Australije odnosno SAD-a koji su u blizini sagradili kuće na djedovini pa im je pobjegao ili su ga jednostavno pustili.

Pročitano 9192 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering