kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 19 Kolovoz 2015 15:00

FOTO: Umjesto da čuvamo, mi Trebižat uništavamo

Piše: Xavi | LJ::portal Piše: Xavi | LJ::portal

Nedavnom rekonstrukcijom i proširenjem uređaja za tretman otpadnih voda općine Ljubuški u vrijednosti 1.100.000,00 eura trebali su doći bolji dani za rijeku Trebižat, bar što se tiče vodotoka nizvodno od Ljubuškog. Netom što je riješen problem s pročistačem, pojavili su se novi problemi o čemu svjedoče fotografije koje smo primili od naših čitatelja.

Naime prošli petak, prema izjavi čitatelja, na kupalištu Čeveljuša nešto poslje podneva primjećena je velika bijela mrlja i zamućenje vode uz snažan smrad. Kupači, većinom djeca, brzo su se povukli iz vode, a sve asocira da je ispuštena kanalizacija iz jednog ugostiteljskog objekta koji se nalazi u blizini. Na teren su pozvane nadležne službe, te se uskoro očekuje pronalazak i kažnjavnje krivca, uz incijativu da se u svim objektima sličnog tipa uz Trebižat provede inspekcijski nadzor nad otpadnim vodama.

 

 

 

Nekoliko kilometara nizvodno od Čeveljuše, kod mosta na Žabaru, u rijeci je primjetno povećanje zelenih gustih algi koje su u potpunosti prekrile dno. Mještani koje zatičemo pored rijeke kazuju da se već jedno vrijeme tu nitko ne kupa, jer samim ulaskom u rijeku alge se dižu s dna i plutaju, a veća količina istih već pluta i osjeti se čudan miris.

 

Pročitano 4679 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering