kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 15 Listopad 2015 20:26

VIDEO: Poplava u Studencima, Trebižat tokom današnjeg dana narastao za čak 170 cm

Autor: Radio Ljubuški | LJ::portal Autor: Radio Ljubuški | LJ::portal

Kiša je danas poplavila gotovo cijelu Hercegovinu, a najgore je bilo u Čitluku. Upravo iz Čitluka, odnosno Međugorja voda se preko brda, kroz usjek Lukoć, spustila do Studenaca i doslovno poplavila dio tog ljubuškog sela.


Kako je to danas izgledalo u Studencima, teško je opisati riječima, najbolje je pogledajte u videu ispod:

 

Na području Ljubuškog već peti dan zbog obilnih padalina i pojave mutnoće vode na vrelu rijeke Vrioštice, a time i na vodozahvatu vodovoda Ljubuški preporuka je da se voda ne koristi za piće.

 

Vodostaj rijeke Trebižat sinoć od 22 sata do podneva narastao je više od metar i pol.

 

Naime, sinoć u 22 sata vodostaj rijeke Trebižat na mjernom mjestu Humac iznosio je 140 cm, a danas 12 sati, 294 cm, a trenutno je na 311 cm stendencijom rasta. Na rijeci Trebižat na snazi redovite mjere obrane od poplava koje se proglašavaju kad vodostaj pređe 280 com, dok se početak izvanredne obrane od poplava se proglašava kad vodostaj na vodomjernoj postaji Humac prijeđe 330 cm. Iz Civilne zaštite Ljubuški doznajemo kako su tijekom jutra imali jednu intervenciju na užem području grada zbog poplavljenih prostorija ureda.

 

Meteorolozi najavljuju nastavak padalina i tijekom sutrašnjeg dana, a sve sudionike u prometu zbog uvjeta na cesti : mokrih kolnika, smanjene vidljivosti i odrona poziva se na oprez.

 

Danas oko podneva zbog obilnih padalina i ulice Ljubuškog su pretvorene u bujice, ali s prestankom kiše, već oko 15 sati, stanje se normaliziralo.

 

Pročitano 5422 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering