kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 20 Prosinac 2013 21:47

Pomoć stiže na 220 adresa

Zorica Volarević | Dnevni list Zorica Volarević | Dnevni list

Trodnevna humanitarna akcija pod nazivom ‘Reakcija’ završena je sinoć, a organizatori Udruge mladih Agape Ljubuški i ove su godine zadovoljni odazivom Ljubušaka na njihovu hvale vrijednu akciju.

 

Humani Ljubušaci

Podsjetimo, volonteri Udruge Agape su tri dana na tri različite lokacije u gradu, kod Doma zdravlja, ispred zgrade općine i ispred crkve svete Kate, prikupljali donacije, kako novčane tako i one materijalne.
Iz udruge ističu kako ni ove godine Ljubušaci nisu podbacili te su pokazali svoju veliku humanost, a Robert Hodžić, tajnik udruge Agape, kazao nam je kako su ovogodišnja prikupljena sredstva veća zahvaljujući i božićnom sajmu, koji je tijekom tri večeri organiziran na Trgu domovinske zahvalnosti.
“Sve tri večeri je bilo ljudi na trgu, ali posljednju večer, u srijedu, bilo ih je najviše. Ljudima je bilo drago što smo organizirali tako nešto, jer su imali priliku doživjeti nešto novo, družiti se na otvorenom uz kuhano vino, čaj, kobasice, razne slastice. Isto tako, prodavale su se rukotvorine, koje su također privukle velik broj posjetitelja”, kazao je Hodžić. Sinoć je u svadbenom salonu Ohio upriličena završnica akcije, i to uz glazbene goste i predstavu “Duh Božića” u izvedbi učenika ljubuške Gimnazije i članova udruge Agape. Predstava govori o vraćanju vjere u Božić i njegovo značenje u ljudskom životu, a brojna publika je izvođače nekoliko puta pozdravila gromoglasnim pljeskom.

Podrška gimnazijalaca

Hodžić ističe kako su tijekom akcije veliku podršku imali od učenika Gimnazije, što im je jako drago, i koristi ovu priliku da se zahvali svima, a ono što je pred njima je podjela prikupljenih sredstava. Pored prikupljene hrane, kućnih potrepština, odjeće i ostalih stvari, volonteri su prikupili i određen iznos novca koji će također biti utrošen za kupnju hrane.
“Već za dva dana krećemo u obilazak onih kojima će stvari biti podijeljeni. Prošle godine smo od Centra za socijalni rad dobili popis s 80 adresa, a mi smo ih osim toga posjetili još oko 40. Ove godine smo od centra dobili popis s oko 200 adresa, i to je brojka koja i nas, ali bi trebala i sve ostale, jako zabrinjava. Planiramo posjetiti sve njih i plus još neke, tako da na popisu imamo oko 220 adresa na kojima žive obitelji i pojedinci kojima je pomoć nužna”, kaže on, zahvalivši se ovim putem svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ovogodišnje akcije ‘Reakcija’, a posebice onima koji su svojim prilozima, materijalnim i novčanim, nekome uljepšali nadolazeće blagdane.

Pročitano 2018 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering