kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 27 Prosinac 2016 12:23

Ivana Matić, dobitnica brojnih nagrada i jedna od najboljih studentica u BiH

Možete li se za početak malo predstaviti našim čitateljima, tko ste, otkud ste, čime se bavite?

- Zovem se Ivana Matić i studentica sam pete godine Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Imam 22 godine i dolazim iz Ljubuškog. Prethodno obrazovanje stekla sam u Gimnaziji Sestara Milosrdnica u Ljubuškom gdje sam proglašena učenicom generacije u školskoj 2011./2012.godini. Paralelno sam završila i Srednju Glazbenu školu u Širokom Brijegu (smjer – glazbenik glasovirač), gdje sam maturirala sa odličnim uspjehom i stekla zvanje glazbenika instrumentalista. Pored studiranja, u slobodno vrijeme volim svirati klavir, igrati tenis, čitati knjige, putovati, a bavim se i zumba fitnessom.

 

Vi ste dobitnica rektorove i dekanove nagrade za najbolje studente te federalne nagrade za najbolji prosjek, zašto su baš vama uručene i kakav je osjećaj dobiti tako vrijedna priznanja za svoj rad?

- Osim Rektorove i Dekanove nagrade, ove akademske godine sam osvojila i Federalnu nagradu za najbolji prosjek, a biti proglašena jednom od najboljih studentica u Federaciji Bosne i Hercegovine uz toliku konkurenciju je za mene zaista velika čast. Put do uspjeha nije bio nimalo lagan, ali znate kako kažu: ''Per aspera ad astra''. Motivaciju za konstantan rad i učenje pronalazim u samoj sebi, jer pokušavam pomicati svoje granice, natjecati se sama sa sobom i u svemu što radim biti temeljita, tako da niti jedna prepreka za mene nije nesavladiva. Smatram da je znanje naše najjače oružje koje možemo iskoristiti da promijenimo sebe, a i svijet u kojem živimo.

 

Kako to da ste se prilikom odabira studija opredijelili baš za farmaciju i biokemiju? Čime se može baviti osoba te struke?

- Još od malena sam znala da želim studirati farmaciju budući da mi je mama magistar farmacije, stoga sam uz nju i njezin rad jako zavoljela ovu profesiju. Kroz srednju školu sam pokazivala veliki afinitet prema prirodnim znanostima, tako da odluka što studirati se činila logičnom. Farmacija je veoma tražena struka u našoj zemlji i izvan nje, tako da mislim da svaki diplomirani magistar farmacije ima priliku pronaći adekvatan posao, bilo u ljekarnama, biomedicinskim laboratorijima ili predstavništvima farmaceutskih tvrtki.

 

Imate li planove nastaviti studij?

- Nakon završetka studija voljela bih svoju karijeru nastaviti u znanstvenom smjeru. Cilj mi je upisati doktorat ili specijalizaciju iz kliničke farmacije.

 

Koji su vaši osobni ciljevi i gdje se vidite u budućnosti?

- Čovjek uči dok je živ, stoga u skoroj budućnosti željela bih što više napredovati i usavršavati se u svojoj karijeri. Doktorski studij bi, ukoliko je moguće voljela raditi izvan Bosne i Hercegovine, jer smatram da instituti u razvijenijim zemljama Europe mogu ponuditi više mogućnosti i kvalitetnije obrazovanje u području biomedicinskih znanosti.

 

Kažite nam par riječi o vašem glazbenom obrazovanju? Koje instrumente svirate?

- Osnovnu glazbenu školu završila sam u Ljubuškom, a Srednju Glazbenu školu u Širokom Brijegu (smjer-glazbenik glasovirač). Moj glavni instrument je bio klavir, na kojem sam i maturirala, a drugi instrument violina. Također, željela bih spomenuti da sam članica i našeg novoosnovanog Pjevačkog zbora Farmaceutskog fakulteta, kojem želim puno uspjeha u radu. Glazba je moja velika strast i svirajući na jednostavan način pobjegnem od realnosti.

 

Smatrate li glazbu hobijem ili želite od te strasti napraviti nešto više?

- Glazba, kao i svaka druga umjetnost zahtjeva veliki rad i predanost, stoga uz moje trenutne obaveze na fakultetu i izvan njega nemoguće je nažalost od toga napraviti nešto više od hobija. Svoje znanje volim prenositi na druge, pa u slučaju slobodnog vremena u budućnosti rado bih podučavala klavir.

Pročitano 1691 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering