kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 27 Prosinac 2016 21:33

FOTO: Tko krade cvijeće na Božić s groba na Krvnici?

Rijetko kad čovjek osjeti ljubav, sreću, toplinu i potrebu za bližnjima kao na Božić. To je obiteljski blagdan koji provodimo sa svojim najmilijim.  Nažalost, nismo ni svjesni koliko puno ima obitelji koje u ovo vrijeme posjećuju grobove jer su tamo njihovi najmilijima.


Jedna od njih je Nevenka Markić iz Njemačke koja 25. prosinca 1994. godine nikada neće zaboravit, jer je toga Božića poginuo njezin šesnaestogodišnji sin Elvis Markić. Od tada je prošlo 22 godine i ona obvezno dolazi u Radišiće za božićne blagdane i odlazi na groblje Krvnica kako bi očistila i posebno uredila grob svog sina te je tako učinila i ove godine donijevši mu prekrasan aranžman cvijeća i božićnu pšenicu.


Neugodno se iznenadi kad je jučer  došla do obiteljske grobnice svog Elvisa i vidjela da na njoj nema cvjetnog aranžmana i pšenice koju su dan prije tu ostavili.


„U ovom slučaju nije ukradeno cvijeće nego nešto više, ukradena je ljubav jedne majke, osjećaji i emocije, sve je u to ukradeno. Kad sam to vidjela vrištala sam i plakala od muke. On nije ukrao obično cvijeće nego nešto posebno, nešto što majka ostavi“, rekla je Nevenka Markić kojoj nije jasno zašto nije ukrao drugo cvijeće niti zna tko je to učinio.


 „To su jedni osjećaji majke i ne mogu razumjeti da netko dođe na Božić, na godišnjicu smrti moga sina i uzme aranžman cvijeća. Lakše bi mi bilo da mi je pokrao cijelu kuću, ovo čupa srce i dušu na živo“ rekla nam je uplakana majka koja moli za tu osobu koja to radi, jer je ta osoba bez osjećaja, bez ljubavi, bez duše i srca, tužno ali istinito te joj poručila neka slobodno kod nje dođe i ona će mu dati novac ako mu je potreban.


„Da je to prvi put, ja ne bih reagirala, ali ovo se događa svake godine. Predivna pšenicu  i aranžman cvijeća mi je ukraden s groba. Većinom se krade bakar, vaze  i kipovi, al rijetko kada ovakve aranžmane kako što ja donesem. Zašto to radi, ne mogu da shvatim. Ja ću opet najljepše cvijeće odnijeti svome sinu“, zaključuje  potresena Nevenka koja nikako da shvati kako to može netko činiti na Božić.


Ostaje nam samo zapitati se „Zašto su krađe danas na grobljima sve češće i bezobraznije nego ikad?“ Mnogi će na to reci da teška životna situacija utječe da je sve više krađa po grobljima, al taj odgovor je neprihvatljiv jer onaj tko je kruha gladan neće posegnuti za cvijetom s groba. On ga nema kome ni prodati. Kako god, nikakav razlog ili opravdanje za krađu s groba nije moguće naći, a emocionalna šteta je nemjerljiva.  

Pročitano 4158 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering