kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 04 Siječanj 2017 11:17

VIDEO: Poskupili struja, telefonija i cigarete, slijede registracije i hrana

Autor: Naša TV Autor: Naša TV

Novi val poskupljenja bit će dodatni udarac za tešku financijsku situaciju građana Bosne i Hercegovine. Naime, potrošačka košarica u BiH iznosi preko 1.800 KM, što se ionako ne podudara s prosječnim primanjima.

Što se tiče režija, poskupljenje električne energije za Elektroprivredu HZ HB odobreno je još u studenome. Povećanje cijene električne energije za kućanstva iznosi oko 1,45 posto, dok je za kategoriju “ostala potrošnja” cijena niža za 3,04 posto. Cijena električne energije za potrošače Elektroprivrede BiH se neće mijenjati.

 

Od 1. siječnja povećale su se i cijene fiksne telefonije. Za korisnike Osnovnog tarifnog paketa BH Telecoma, cijena poziva je povećana za 27,27 posto. Cijena poziva unutar fiksne mreže HT-a Mostar povećana je za 37,14 posto, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH ostala ista.

Cigarete poskupljuju od 20 do 30 feninga, ovisno o proizvođaču i vrsti cigareta. Povećane su trošarine i na duhan. Iznose 96,80 KM po kilogramu.

Do kraja prošle godine cijene kave i šećera povećane su za 10 feninga, a takav trend očekuje se i u ovoj godini. Izgledno je da će doći i do povećanja cijena registracije vozila.

 

Pročitano 1061 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering