kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 05 Siječanj 2017 10:11

VIDEO: Kako je izgrađen poligon za paraglidere iznad Ljubuškog

Autor: Radio Ljubuški Autor: Radio Ljubuški

Davida Šiljega, mnogi su označili kao pokretača paragliding manije koja je zavladala Ljubuškim, a on je danas na društvenoj mreži Youtube objavio videozapis na kojem se vidi kako su ljubuški paragliding entuzijasti izgradili poligon za polijetanje na brdu Butorovica.

U šestominutnom videozapisu vidi se kako se bagerom gradio prilazni put kroz brdo sve do poligona s kojeg danas mnogi paraglideri kreću u let iznad Ljubuškog. Radovi su bili vrlo zahtijevni, navodi se u videozapisu.  

Danas je postalo uobičajeno na ljubuškom nebu vidjeti paraglidere, no unatrag nekoliko godina kada su entuzijasti počeli s prvim letovima, brojni mještani su takve letače iznad svojih kuća gledali uživo prvi put u životu. Mnogi su tada izlazili van kako bi ih vidjeli.

Paragliding manija je u međuvremenu privukla mnoge letače i iz drugih krajeva u naš grad.


 

Tako je prvo revijalno druženje paraglidera u Ljubuškom nazvano “Ljubuški Open ‘15” i održano je 13.06.2015. za sv. Antu kada je u našem gradu gostovalo preko 25 pilota iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Bilo je prekrasan prizor vidjeti mnoštvo krila u zraku kako bezbrižno lete i uživaju na nebu, a kasnije se u gradu prepričavao i let Janka Bebeka, vitalnog starca iz Veljaka starijeg više od 90 godina. Njegova sreća i dojmovi nakon letenja se ne mogu platiti novcem.

Pogledajte kako je izgrađen poligon iznad Ljubuškog

 

Pročitano 2653 puta




Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering