kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 08 Siječanj 2017 20:34

Volonteri iz Italije i ove godine obradovali siromašne Ljubušake

Piše: Antonela Marinović Musa | Dnevni list Piše: Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Povodom Božića i božićnih blagdana, skupina volontera iz Italije tradicionalno provodi akciju prikupljanja pomoći obiteljima slabijeg imovinskog stanja na području općine Ljubuški. U suradnji s ljubuškim Centrom za socijalni rad, tako su i ove godine prigodni paketi

pomoći dostavljeni obiteljima koje su korisnici stalne socijalne pomoći.

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

 

 

Tradicionalna akcija

 

Kako saznajemo od Joze Barišića,  ravnatelja Centra za socijalni rad Ljubuški, riječ je o dugogodišnjoj akciji darivanja potrebitih u vrijeme blagdana, a koja se tradicionalno provodi 31. prosinca.

– Ove godine donirano je ukupno sto paketa s hranom i higijenskim potrepštinama. Riječ je o izuzetno dobroj suradnji s talijanskim  volonterima koji tijekom cijele godine pokazuju zanimanje o broju potrebitih obitelji u Ljubuškom. I ovoga puta iskazali su svoju humanu stranu, na čemu im dugujemo veliku zahvalu, istaknuo je Barišić. Dodao je i to kako su, osim za vrijeme božićnih blagdana, volonteri uključeni u humanitarnu  akciju koja se za potrebite provodi i tijekom Uskrsa.

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

Hvala svima

 

Da je dirnut gestom mladih volontera iz Italije, ali i donacijama koje su pristigle od volontera iz Udruge mladih Agape  pokazao je i Hasan Mušić, tajnik MZ Ljubuški 3.

 – Svima je poznato koliko se Agapeovci trude da atmosfera blagdanskog duha u našem gradu bude na zavidnoj razini. Osobito je pohvalno što ti mladi ljudi imaju sluha za stare, nemoćne i siromašne sugrađane.

Mjesna zajednica Ljubuški 3, ali i ja osobno, ovom prigodom želim uputiti najiskreniju zahvalu na donaciji 30 paketa pomoći, a jednaku zahvalu dugujemo i mladim Talijanima koji su nas obradovali s 50 paketa pomoći. Ne mogu ne spomenuti i Tonija Pivca koji je cijelo vrijeme koordinirao s paketima koji su uredno podijeljeni potrebitim  članovima naše Mjesne zajednice, kazao je za Dnevni list Mušić.

Organizirajući ovakve i slične akcije, cilj je razviti svijest o humanosti te skrenuti pažnju na položaj onih koji su u potrebi.

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

Pročitano 1315 puta




Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering