kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 11 Siječanj 2017 12:45

Mate Šimić Dolkić uz visoke mjere osiguranja doveden u Ljubuški

Piše: Dnevni list Piše: Dnevni list

Mate Šimić zvani Dolkić (1969) iz Gruda koji izdržava 13-godišnju kaznu zatvora, u utorak je iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica doveden u Općinski sud Ljubuški uz visoke mjere osiguranja. Dnevni list doznaje da je Šimić doveden zbog drugog kaznenog djela

na glavnu raspravu u Općinski sud. U Županijskom tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije potvrđeno nam je da se Šimiću sudi zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave. Osim njega, na optuženičkoj je klupi i njegova supruga Dragana. Nakon ročišta, Šimić je vraćen u KPZ Zenica.

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

Podsjećamo, Mate Šimić i njegov brat Blago (1976) osuđeni su u Sudu BiH na 13, odnosno osam godina zatvora.

U Sudu BiH su osuđeni zbog organiziranog kriminala (skupinu organizirao Mate) i prekograničnog krijumčarenja drogom, neovlaštenog posjedovanja droge s ciljem daljnje prodaje, držanja eksploziva, a stariji od braće i za prijetnje tadašnjem policijskom komesaru MUP-a ZHŽ-a Zoranu Galiću.

 

Žalbeno vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostupanjsku presudu Suda BiH u studenom 2014. godine kojom su osuđeni na ukupno 21 godinu zatvora zbog pripadnosti organiziranoj kriminalnoj skupini koja je krijumčarila drogu, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, te ugrožavanja sigurnosti.

 

Mate Šimić je zbog organiziranog kriminala i krijumčarenja droge dobio 10 godina, 3 godine za posjedovanje droge, oružja i eksplozivnih materija, dok mu je za planiranje ubojstva tadašnjeg komesara MUP-a ZHŽ-a Zorana Galića, današnjeg direktora Granične policije, određena kazna od šest mjeseci, te mu je u konačnici izrečena jedinstvena kazna od 13 godina. Njegovom mlađem bratu Blagi je određena jedinstvena kazna od osam godina.

Pročitano 3875 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering