kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 18 Siječanj 2017 14:45

FOTO: Uz snijeg i hladnoću proslavljen Sv. Antun u Kašču

Autor:  zupa-sipovaca-vojnici.com Autor: zupa-sipovaca-vojnici.com

Selo Kašče smješteno je na padinama biokovskog masiva. Podijeljeno je na Gornje i Donje Kašče. Gornje pripada Republici Hrvatskoj, a Donje, u kojem se trenutno u 11 kućanstava nalazi 22 stanovnika, pripada općini Ljubuški, odnosno župi Šipovača-Vojnići.

U tom malom i lijepom mjestu, Donjem Kašću, po hladnom i snjegovitom vremenu, proslavljen je blagdan nebeskog zaštitnika sela sv. Antun, opat i pustinjak.

Snijeg i hladnoća nisu spriječili 20-tak vjernika, domaćih i odseljenih, da sv. misom koju je predslavio fra Valentin Vukoja, župnik Veljaka u koncelebraciji s don Jozom, župnikom i fra Ivan Kvesićem, župnim vikarom iz Veljaka, proslave blagdan ovoga svetca.

 

Fra Valentin je u svojoj propovijedi istaknuo kako je sv. Antuna krijepila Božja milost i samo je na taj način ostao pobjednik u borbi s ovozemaljskim stvarima. Posebn je istaknuo primjer njegove poniznosti, jer Bog se oholima protivi, a poniznima daje milost. Stoga je svima stavio pred oči primjer sv. Antuna kao se vodi borba protiv Sotone i zla i kako ići Božjim putem prema sretnoj vječnosti.

 

Na kraju  sv. mise župnik don Jozo  zahvalio je predvoditelju slavlja i fra Ivanu, kao i svim vjernicima koji su sudjelovali u misi. Domaćini, braća Ivan i Milan Primorac sa svojim suprugama, i ovoga puta su za svećenike i ministranta Matijasa Bebeka, priredili  ručak na kojem nam je se pridružio i don Marin Marčić, župnik Oraha i Stilja.

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

 

ljportal.com - Ljubuški Portal

Pročitano 1405 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering