kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 19 Siječanj 2017 17:06

FOTO: Sastanak između proizvođača mladog krumpira i CERD iz Banja Luke

Autor: herag.ba Autor: herag.ba

U prostorijama Javne Ustanove Razvojne agencije ŽZH- HERAG u Poduzetničkom Inkubatoru HiPod upriličen je sastanak između proizvođača mladog krumpira, članova P.Z. Plodovi zemlje iz Ljubuškog, te predstavnika nevladine organizacije CERD iz Banja Luke.

Organizator sastanka je zajednički program Europske unije i Njemačke Vlade za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH -EU ProLocal kojeg sprovodi GIZ.


Cilj je na lokalno tržište plasirati jedinstveni domaći proizvod, mladi ljubuški krumpir, prepoznatljiv po svojoj kvaliteti i vremenu dospijeća na tržište. Pod jedinstvenim brendom “Domestica” kreiranim od strane CERD Banja Luka, plan je da se prve količine ovog proizvoda nađu na policama nekoliko supermarketa u BiH već u Svibnju i Lipnju ove godine. Iako svi proizvođači, članovi zadruge, imaju proizvod upisan u fitoregistar,  te su stekli i certifikat o zaštiti geografskog porijekla mladog ljubuškog krumpira, realizacija ove aktivnosti zahtijevat će dodatno nadilaženje mnogobrojnih prepreka, od logistike preko pakiranja, te naporan rad svih sudionika spomenutih u uvodu.

Pročitano 1175 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering