kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 20 Siječanj 2017 22:48

FOTO: Započeo projekt obuke pomoćnika u nastavi „UČIMO ZAJEDNO“

Autor:  LJ::portal | Ana Autor: LJ::portal | Ana

Broj djece s invaliditetom u Županiji Zapadnohercegovačkoj je u stalnom porastu. Kako bi im se osigurala integracija u redovan obrazovni rad, Vlada Županije Zapadnohercegovačke je tijekom školske 2015./2016. godine osigurala 35 uposlenih pomoćnika u nastavi,

a ovu školsku godinu, 2016./2017., taj broj je porastao na 46.


S obzirom da su potrebna stalna usavršavanja pomoćnika u nastavi koji se tek uvode u obrazovni sustav kao podrška djeci s inaliditetom, Osnovna škola Marka Marulića i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZZH su pribavili sredstva i osmislili projekt Poboljšanje inkluzivnosti obrazovanja u školama Županije Zapadnohercegovačke za program „UČIMO ZAJEDNO“. Projekt je započeo danas u Osnovnoj školi Marka Marulića, a na samom početku sudionike je pozdravio Mario Mikulić, pomoćnik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZZH.  


Osnovni cilj projekta je poboljšana kvaliteta inkluzivnosti obrazovanja u školama Županije Zapadnohercegovačke te osposobiti pomoćnike u nastavi koji će biti stručno osposobljeni i usavršeni za obrazovni rad s djecom s invaliditetom i njihovu aktivnu integraciju u sveukupni društveni život.


Rezultati projekta će biti da se osposobe pomoćnici u nastavi za djecu s invaliditetom, poboljšana kvaliteta obrazovnog rada i postizanja obrazovnih ciljeva djece s invaliditetom te osviještena i osjetljiva društvena zajednica. „Ova dvodnevna obuka pomoćnika u nastavi s područja Županije Zapadnohercegovačke ima za cilj poboljšanje kvalitete obrazovnoga rada s djecom s invaliditetom. Ovim projekt ne završava nego počinje jer je sljedeći korak osigurati mentorstvo pomoćnicima u nastavi u primjeni naučenog , zatim organizirati susret pomoćnika u nastavi s ciljem razmjene primjera dobre prakse te stvaranja jače suradnje za otklanjanje budućih poteškoća u radu nakon provedenog mentorstva. Osnovna škola Marka Marulića u Ljubuškom je osigurala prostor i podršku samog projekta,  a voditelj projekta Danijel Mucić je uz podršku ravnatelja Davorina Medića uložio velik trud da pripremi projekt i pribavi sredstva za implementaciju projekta, a pomogao im je Tomislav Matić te svi djelatnici škole uz podršku Ružice Mikulić, ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZZH“, izjavila je za Ljubuški portal Viktorija Bošnjak te istaknula da je Zapadnohercegovačka županija jedna od rijetkih ako ne i jedina koja je pomoćnike u nastavi zakonodavno i institucionalno uvela u obrazovni sustav.

 

Pročitano 2585 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering