kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 11:21

FOTO: Ljubuši gimnazijalci sudjelovali na drugoj fazi projekta „Potraga za sličnostima“

Autor: Agape Autor: Agape

Protekli tjedan, srednjoškolci Gimnazije Ljubuški sudjelovali su na drugoj fazi projekta Udruženja Magacin Kabare pod nazivom „Potraga za sličnostima“ koje se odvijalo u suradnji s Udrugom mladih „Agape“. U projektu „Potraga za sličnostima“ sudjelovali su mladi

iz pet manjih općina u BiH i kroz radionice nastojali istražiti kulturni identitet i kulturno naslijeđe ove zemlje. U prvoj fazi projekta koja se održavala u Ljubuškom, predstavnici Magacina odabrali su pet sudionika koji su prisustvovali petodnevnom kampu u Sarajevu.

Srednjoškolci su na kampu imali priliku naučiti podosta o načinima režiranja filmova, snimanja, pisanja i skladanja. Napokon, pokazali su i svoj talent te uz suradnju vršnjaka napravili kratkometražni film, uglazbili i napisali pjesmu, napravili skulpturu koja predstavlja budućnost te napisali potencijalne scenarije. Njihovi radovi su na samom kraju kampa predstavljeni na izložbi u Etnološkoj sali Zemaljskog muzeja u Sarajevu koja je bila dupkom puna.

Sudjelovanje na ovim radionicama omogućilo im je da upoznaju i sprijatelje se s mladima iz drugih općina BiH ( Lopare, Sanski Most, Tomislavgrad, Ribnik, Doboj Jug) te su uživali u saznanju da ih mnoge stvari povezuju, a tek poneke čine razlike među njima. Također, zahvaljujući koordinatorima i predstavnicima „Magacina Kabare“ imali su priliku posjetiti kazališta, kino, muzeje te Akademiju scenskih umjetnosti, sve uz vodstvo znalaca umjetnosti.

Cjelokupni projekt bit će prikazan u vidu dokumentarnog filma redatelja Emira Kapetanovića, čija se premijera očekuje na proljeće.

 

 

Pročitano 1813 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering