kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 24 Siječanj 2017 15:24

Noć muzeja, biblijski i obiteljski susreti, a u planu i hodočašće u Dubrovnik

Autor:  Večernji list | Ivan Kaleb Autor: Večernji list | Ivan Kaleb

U Franjevačkom samostanu i župi Humac živa je i bogata duhovna i kulturna aktivnost. U petak, 27. siječnja, prigodnim programom bit će obilježena Noć muzeja. Program počinje u 19 sati u Dvorani svetoga Ante, a potom će svi koji to žele moći posjetiti i razgledati Muzej

i Galeriju koji će biti otvoreni sve do ponoći.

- Pozivamo vas da u što većem broju dođete na program i razgledanje Muzeja i Galerije, pozivaju humački fratri. U Samostanu počinje održavanje biblijskih susreta. Riječ je o biblijskoj skupini u koju se može uključiti svatko tko želi upoznati Bibliju. Voditelj je fra Stipan Klarić, a prvi susret je bio jučer, 23. siječnja, u Dvorani svetoga Ante s početkom u 19 sati.

 

Predstoji i održavanje obiteljskih susreta

 

Oni će imati molitveno-duhovni karakter s obrađivanjem određenih tema vezanih uz obitelj, a posebice su namijenjeni mladim bračnim parovima. Prvi obiteljski susret je u srijedu, 25. siječnja, u Dvorani sv. Ante u 19 sati, voditelj je fra Ljubo Kurtović. U župi su počele pripreme za prvu svetu pričest i svetu krizmu. Prva sveta pričest će biti 23. travnja, a sveta krizma 29. travnja. Vjeronauk za prvopričesnike je subotom na Humcu u 8 i 9 sati i u Ljubuškom u 9 sati, a za krizmanike je počeo s početkom nastave u školama u drugom polugodištu prema uobičajenom rasporedu.

Krizmanici su podijeljeni u četiri skupine, a njihovi vjeroučitelji su fra Dario Dodig, fra Stanko Mabić i fra Stipan Klarić.

 

Pozivamo krizmanike na sudjelovanje na nedjeljnoj svetoj misi, pohađanje vjeronauka i učenje predviđenih sadržaja, obraćaju se vjeroučitelji mladim vjernicima. Humačka župa organizira hodočašće sv. Vlahi u Dubrovnik 3. veljače. Cijena autobusne karte za Dubrovnik je 15 konvertibilnih maraka i dosad se prijavilo 20-ak hodočasnika.

 

Iz župnoga ureda na Humcu kažu kako se nadaju da će biti prijavljen dovoljan broj kako bi se mogao organizirati barem jedan autobus, a svi koji žele ići, trebaju se prijaviti u župni ured.

Pročitano 2173 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering