kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 27 Siječanj 2017 21:02

Intenzivirani radovi na raskrižju u Prćavcima – kružni tok do početka ožujka

Autor: Dušan Musa | Radio Čapljina Autor: Dušan Musa | Radio Čapljina

Za vozače koji koriste granični prijelaz Bijača, odnosno dio autoceste na koridoru 5 c kroz Hercegovinu, te magistrali put M – 6, Čapljina – Ljubuški nezaobilazna tema početkom godine je rekonstrukcija raskrsnice u Prćavcima kod Čapljine.

Zbog radova promet se trenutačno odvija usporeno, jednim prometnim trakom. Radove izvodi mostarska tvrtka „HP Investing“. Osvrćući se na tijek radova ing. Sabahudin Bojčić, voditelj radilišta, kaže:

„Radovi trenutno teku dobro, bilo je problema za niskih temperatura nismo mogli raditi betonom, ali sada se stanje popravilo, mislim da ćemo posao obaviti u roku, do početka trećeg mjeseca. Imali smo i nekih naknadnih radova pošto je postojeći vodovod prolazio sredinom kružnog toka, pa smo ga morali izmjestiti, kao i ostale instalacije“, kaže ing. Bojčić, te na upit je li kružni tok na magistralnoj cesti novi trend, nastavlja:

„Da, to je novi trend kod nas, pokazao se vrlo učinkovit to se po Europi radi već dugo godina, evo došlo vrijeme i kod nas. Semafori idu u historiju, znači nema zaustavljanja prometa, stalno funkcionira, a ovaj kružni tok će biti prometan jer je u blizini autocesta.

 

Uglavnom, umjesto ranijeg odvojka iz smjera Čapljine prema Zvirovićima, odnosno autocesti i silaska preko nadvožnjaka u obrnutom smjeru, izgradnjom kružnog toka sav promet prema autocesti odvijati će se preko nadvožnjaka, kao i promet između Čapljine i Ljubuškog.

 

„Apeliram na vozače da se strpe, mi ćemo gledati da promet stalno ide mada usporeno. Vozači trebaju obratiti pažnju na radove, imati strpljenja, a izgradnjom kružnog toka bit će ljepše, brže i sigurnije“, naglašava ing. Bojčić.

 

Rekonstrukcijom raskrižja, odnosno izgradnjom kružnog toka, postići će se preglednost prilikom izlaska s regionalne ceste R 425 iz Prćavaca, odnosno autoceste, na magistralu M – 6, Čapljina – Ljubuški i obrnuto. Regionalna cesta R 425 od raskrsnice na magistralnom putu, M – 6, do prilaza autocesti u Zvirovićima, cijelosti je rekonstruirana.

 

Investitor radova je JP „Ceste Federacije BiH“, izvođač „HP Investing“ d. o. o. Mostar, projektant „Pronasa“ d. o. o. Sarajevo, dok nadzor nad radovima obavlja Institut za građevinarstvo „IG“ iz Bajne Luke. Vrijednost radova 401.429 KM.

Pročitano 2165 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering