kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Pred zatvorenim kapijama čapljinske tvornice keksa i vafla “Zvečevo-Lasta” d. d. okupili su se radnici, uglavnom radnice, doskorašnjeg sinonima Čapljine.

Kada bismo govorili o gospodarskim objektima iz socijalističko-komunističkog vremena koji propadaju zbog toga što - ili nisu nikako privatizirani ili je privatizacija bila neuspješna, Ljubušaci su, među ostalim, upirali prstom i u hotel Bigeste.

Među brojnim planovima i dokumentima, općinske vlasti prave i usvajaju i nekoliko dugoročnih, a jedan od njih je plan petogodišnjih kapitalnih ulaganja na području općine. Riječ je o ispravi koja se svake godine ažurira

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ponovio je da u ovom mandatu neće biti prodaje BH Telecoma i HT Eroneta i istaknuo je da su BH Telecom i HT Eronet dobre bh. kompanije, imaju dobre promete i profite.

U znaku niskih temperatura je i veletržnica u Tasovčićima na koju stiže vrlo malo robe i kupaca. Za očekivati je značajnija poskupljenja u prvom redu zeleni. Ono što je već izvjesno su skuplja drva, cijepana se cijene 85 maraka za prostorni metar,

Meteorolozi su najavljivali, ali neki im nisu vjerovali da i bez snježnih padalina može biti hladno, čak i hladnije nego za vrijeme milenijskog snijega u veljači 2012. godine. Međutim, prava ciča zima u za koju je u narodu uobičajeni naziv – suhi led, pokazala je svoje pravo lice.

Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017 16:20

Bura i mraz rastjerali kupce i prodavače

Moćna je bura prvi je zaključak, kad se s prometnice M – 6, Čapljina – Stolac, pogleda na Veletržnicu u Tasovčićima. Uglavnom zatvoreni štandovi stalnih prodavača, kao i većina boksova, od proizvođača ni traga, a zatišje povremeno prekine po koji slučajni kupac na malo.

Nedjelja, 08 Siječanj 2017 22:56

Od hobija Hercegovki do unosnog biznisa

U BiH živi 1,536.146 radno sposobnih žena, od kojih oko trećina, točnije 406.000, uživa status “zaposlena”. Ipak, u Hercegovini raste broj pozitivnih primjera mladih žena koje su vlastitim idejama i talentima stvorile svoju priliku za posao te od hobija razvile uspješan biznis.

Na crpkama u Metkoviću i okolici samo pokoji kamion ili automobil. Neretvani po gorivo hrle u susjednu državu i na jednom spremiku uštede više od 100 kuna.

Poslovanje privatnih priređivača igara na sreću neće biti moguće ukoliko se usvoji Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, slažu se privatni priređivači igara na sreću. Priča koja je bila aktualna tijekom protekle godine još nije dobila završetak.

vtc nov 16 12 16

ding inzenjering