kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 28 Listopad 2015 23:13

VIDEO: Poduzetnički inkubator prilika mladima za pokretanje biznisa

Autor: Ivana Bešlić | federalna.ba Autor: Ivana Bešlić | federalna.ba

Za izlazak iz gospodarske krize nužno je pokretati proizvodnju. Rijetko svjedočimo otvaranju novih radnih mjesta. Ipak, ima svijetlih primjera - i to iz Zapadnohercegovačkog kantona, gdje se otvaranjem poduzetničkog inkubatora daje prilika mladim ljudima za pokretanje biznisa.


 videoprilog Ivane Bešlić (Dnevnik 2)

U prostorijama inkubatora mlade inovatore za nekoliko dana dočekat će stručni tim, pomoći im da se upoznaju s tržištem, savjetovati ih kako izraditi poslovni plan - kroz gomilu papira do ostvarenja poduzetničke ideje.

 

"Ovakav objekt je instrument podrške baš takvoj, početničkoj proizvodnji i mladim ljudima koji imaju ideje, svoju viziju. Ali u nedostatku startnog kapitala za okruživanje cijele poslovne ideje, ovdje će im se značajno pomoći da uspješno startaju sa svojom proizvodnjom ili specifičnom uslugom koju treba tržište", pojašnjava Ivan Milićević, koordinator razvojnih projekata u općini Posušje.

 

Mogli bi to biti oni proizvodi koji ne zahtijevaju velika početna financijska ulaganja. Njihov bi plasman bio na domaćem tržištu. Razvojna agencija Zapadnohercegovačkog kantona već je objavila javni poziv.

 

"Pozitivno smo se iznenadili kako su mladi ljudi reagirali na javni poziv. Konstantno zovu, zanimaju se. Organizirali smo u sve četiri općine Dane otvorenih dana gdje svi zainteresirani mogu doći i dobiti željene informacije, a mogu se informirati u putem stranice herag.ba", navodi Ivan Jelčić, ravnatelj HERAG-a.

 

Poduzetnički inkubator prvi je izgrađeni objekt u poslovnoj zoni Zvirići u Ljubuškom. Najveću prednost za privlačenje i drugih investitora stručnjaci vide upravo na ovoj lokaciji. Granica s Hrvatskom s jedne strane, a s druge uređena infrastruktura.

Pročitano 1697 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering