kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 05 Svibanj 2016 15:00

Dani poduzetništva žena 2016. godine

Autor: Pogled.ba Autor: Pogled.ba

Udruženje poslovnih žena u BiH nastavlja svoje kontinuirane aktivnosti u snažnoj potrebi za ukazivanjem važnosti uloge i doprinosa BiH žena poduzetnica, njihovog umrežavanja i promocije.

Nastavljajući sa svojim aktivnostima, a ostvarujući svoju misiju, Udruženje poslovnih žena u BiH ove godine organizira Dane poduzetništva žena 2016 kao događaj koji već prerasta u tradicionalan. Organizacija Dana poduzetništva žena, koja se u BiH organizira po treći put, dio je svjetskog dana obilježavanja poduzetništva žena.

 

Aktivnosti koje Udruženje poslovnih žena u BiH organizira u okviru Dana poduzetništva žena 2016 koji se održavaju 4. – 6. svibnja odvijaju se u nekoliko tematskih cjelina: sajamsko-izložbeni, poslovni susreti kako domaći tako i regionalni, protokolarni i radni susreti  poduzetnica i poslovnih žena sa ambasadoricama i političarkama, te investicijska konferencija i okrugli stol.

 

Okrugli stol


 
Dana 4.5.2016. godine u Kinu Igman Ilidža u 17.00 održat će se Okrugli stol kojeg će otvoriti eleposlanica francuskog veleposlanstva u BiH Claire Bodonyi. Središnja tema okruglog stola su "Žene koje nose promjene u Bosni i Hercegovini", dok su pitanja na koja će niz zanimljivih sugovornika dati odgovore sljedeća:
*Kako razbiti «stakleni plafon » i boriti se protiv vlastite cenzure u upravljanju profesionalnom karijerom žena?
* Šta donosi prisustvo žena na čelu institucija, u njihovoj organizaciji i vođenju?
* I najzad, postoji li žensko « liderstvo » u Bosni i Hercegovini i na koji način “se odvažiti ” i afirmirati ženski pogled na svijet i na promjene?
Kroz središnju temu vode iskusni bh novinari: Vlastimir Mijović, Arijana Saračević Helać i Ika Ferrer Gotić. Sudionici panela su renomirana imena diplomacije, politike, i poslovnog svijeta.

 

Investicijska konferencija

 

Dana 05.05.2016. godine na Ljetnoj pozornici Ilidža od 10:00 do 19:00 sati održat će se Investicijska konferncija.
Teme konferencije su: poljoprivreda, turizam (zdravstveni, seoski, i kao stil života) te financije.
Žene koje nose promjene u Bosni i Hercegovini će svojim životnim i poslovnim primjerima dati ideje za razvoj i rast ekonomije Bosne i Hercegovine.

 

Sajam

 

Dana 5.5.2016.godine na Ljetnoj pozornici Ilidža od 10:00 do 19:00 sati, održat će se Sajam.
Sajam je prodajno – izložbenog tipa, koji ukazuje na proizvodnu i uslužnu djelatnost ruralnog sektora, te daje uvid na značajan dio razvojnog kapaciteta Bosne i Hercegovine. On je rezultat dugogodišnjeg stvaranja i realizacije prekrasnih ideja bosanskohercegovačke žene!

 

Dana 04.05.2016. prije samog početka Dana poduzetništva žena 2016. u Hotelu Terme Ilidža /konferencijski dio/u 16:00 h održati će se Press konferencija na kojoj će se novinarima uz Aidu Zubčević, predsjednicu Udruženja poslovnih žena BiH obratiti i:
-  Claire Bodony, Ambasadorica Francuske u BiH,
-  Semiha Borovac, Ministrica-Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH,     
-  Azra Čolić, rukovoditeljica BBI VIP Business Cluba.

Pročitano 995 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering