kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 19 Svibanj 2016 21:11

Prijavite se na natječaj, dijeli se pet milijuna maraka!

Autor: Lj::portal | FENA Autor: Lj::portal | FENA

 Javni poziv za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera FMRPO-a, kojeg ministarstvo redovno raspisuje na godišnjoj razini, objavljen je na web stranici ministarstva, a sredstva će se dodjeljivati za:

-Poticaj poduzetništvu žena,
-Poticaj poduzetništvu mladih,
-Poticaj inovatorima-pojedincima,
-Unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture,
-Poticaj projektima koje financiraju EU i drugi strani donatori,
-Poticaj udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama,
-Tehničko usklađivanje (uvođenje ISO i HACCP standarda i osiguranje CE znaka)
-Poticaj tradicionalnim i starim obrtima,
-Poticaj novoosnovanim subjektima MSP,
-Jačanje konkurentnosti tehnološki suvremenih subjekata MSP-a.

 

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta ove godine za pomoć i podršku privredi izdvojit će blizu 5 milijuna maraka.

 

Kako je istakao ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, veoma je značajno da će kroz ovaj Javni poziv sredstva biti dodijeljena i budućim srednjoškolcima koji se planiraju školovati za deficitarna zanimanja.

 

Veliki je broj mladih osoba koje bi željele pokrenuti vlastiti posao, ali mnogi od njih nemaju novčana sredstva koja su im za to potrebna. Zato je ovaj Javni poziv veliki podsticaj mladima koji u ovoj zemlji nešto žele napraviti – istakao je Jasmin Bešić, izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT.

 

Institut za razvoj mladih KULT pružit će ministarstvu tehničku, savjetodavnu i koordinacionu podršku u procesu informiranja mladih, žena, te osoba sa novoosnovanim biznisima, prvenstveno o načinima prijave na poziv.

 

Kako je kazala Ajka Baručić, voditeljica inicijative Poslovni prostor BH, koju realizuje Institut, mala i srednja poduzeća su ključni generatori radnih mjesta i toga bi svi trebali biti svjesni, posebno ako u obzir uzmemo činjenicu da je oko 500.000 nezaposlenih u BiH, a da sve više mladih napušta zemlju. Zato su ključ razvoja mladi koji osnivaju preduzeća.

 

Rok za prijave na Javni poziv je 17.6. 2016. godine, a javni poziv dostupan je na: www.fmrpo.gov.ba.

Pročitano 1648 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering