kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 26 Svibanj 2016 23:29

Nije dogovorena konačna cijena smilja

Autor: Poskok.info Autor: Poskok.info

U Hercegovini, dosta projekata se radi neplanski i bez pripreme, pa tako i dio sadnje i otkupa smlja. Od početka nekoliko kontradiktornosti prati famu sadnje smilja, a to je provjera kvalitete ubranog smilja, provjera kvalitete eteričnog ulja

te na koncu provjera uzorka zemlje.

Prema ‘pisanju’ određenih portala oko dogovorenih otkupnih cijena, nije navedeno koje su se sve tvrtke oko toga dogovorile.

 

Samo u Širokom Brijegu bit će 3 otkupljivača smilja, a u Hercegovini preko 10 koji međusobno nemaju ‘deal’ oko cijena. Također, u tijeku je nekoliko investicija u Hercegovini u destilerije čiji su otkupljivači ulja različite svjetske tvrtke.

 

Kako Poskok.info saznaje bilo je naznaka da se određeni otkupljivači smilja dogovore za novu cijenu, a to su oni što nisu dobro pogodili cijenu otkupa ulja.

 


 
U budućnosti moguće je da će cijena smilja ovisiti o kvaliteti ulja kojeg daje. Međutim, koliko god traje visoka cijena ulja vani na svjetskom tržištu od 1800 do 1900 eura po litri, cijena sirovine ne bi trebala padati.

 

Na slici imamo destileriju koja će na licu mjesta, kod malih proizvođača smilja, odrediti kvalitetu njihova ulja. Ovo je pokretna destilerija kapaciteta 3000 l.

 

Ne znamo zbog čijih interesa određeni portali plaše male proizvođače. Uglavnom, sve što se piše u vezi smilja ne treba uzimati zdravo za gotovo, pogotovo kad se radi o Hercegovini.

 

Pročitano 3244 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering