kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 08 Srpanj 2016 13:32

FOTO: AdriaWealth - Promocija turističkog bogatstva i poticaj za BiH

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

‘AdriaWealth – Promocija IPA Adriatic projekata’ naziv je radionice koja se održala 6. i 7. srpnja 2016. godine u Mostaru i na kojoj su promovirani postignuti rezultati od pet, već završenih, IPA  ADRIATIC projekata:

Archeo.S, AdriaCold, MedPath, RoofofRock, i ArTVision.

Organizator ove dvodnevne radonice jeste Razvojna agencije HERAG, a zemlje partneri uključeni u ‘AdriaWealth’ prsten jesu BiH, Hrvatska, Slovenija, Italija i Albanija.

Adria Welth 3

‘’Cilj same radionice jeste promocija, širenje stečenog znanja i razmjena ideja koje će, kroz ove projekte,  doprinjeti različitosti i održivosti turističke ponude Jadransko-jonskog područja. Radionica je namijenjena projektnim partnerima, turističkim radnicima te onima zainteresiranima za pronalaženje novih načina ka ispunjavanju potencijala i bogatstva ove regije, kao i učincima zajedničkih inicijativa'', rekao je to Ivan Jelčić, direktor Razvojne agencije HERAG, na press konferenciji održanoj u Mostaru.

Jelčić je poručio kako je AdriaWealth dobar početak i prilika za promociju turističkog bogatstva naše zemlje koja je, u suradnji sa Slovenijom, realizirala projekat 'RoofofRock'.

AdriaWealth znači bogatstvo naše regije, a aktivnost koja je trajala šest mjeseci, po riječima voditelja ovog projekta Lina Manosperte, jeste jedan poticaj za državnike, gospodarstvenike te djelatnike iz sektora turizma, da rade na promociji i očuvanju kulturne baštine.

''Projekt je veoma jednostavan, a sami cilj je napraviti pet konvencija u pet različitih zemalja kako bi imali mrežu koja bi potaknula nove aktivnosti kada je u pitanju realizacija IPA projekata'', rekao je to Lino Manosperta i dodao kako su resursi za realizaciju budućih aktivnosti osigurani od Europske zajednice.

Voditelj projekta ArtVision, Piacentino Ciccarese, poručio je kako je ovo početak jedne velike suradnje između partnera ove makroregije te će sljedeći mjeseci za sve zemlje uključene u AdriaWealth donijeti nove prilike i mogućnosti.

Da velika pitanja i probleme ove regije možemo rješavati zajedno, mišljenja je i Marcello Guaiana, voditelj projekta Adriacold koji je razvijen da popuni postojeću prazninu znanja o solarnom hlađenju.

‘’Doista, možemo rashladiti naše sobe koristeći sunčevu energiju te na taj način štediti električnu energiju i novac, pogotovo za vrijeme vrućih sezona u sunčanim jadranskim regijama. Sada je AREA spremna iskoristiti rezultate Adriacold projekta kroz pojedine akcije koje su usmjerene na turistički sektor'', istaknuo je Guaiana te naglasio kako se zajedno moramo izboriti za jaču energetsku neovisnost iz potrošnje goriva i smanjenja zagađenja po povoljnim troškovima ulaganja.

Svrsishodno i održivo korištenje resursa osnove, kao i cjelokupni razvoj Mediterana cilj je i projekta Medpaths, koji su predstavili i osvijetlili sliku raskoši mediteranskog zaleđa.

‘’Izradili smo tridesetak tematskih staza za različite namjene - biciklističke, planinarske, konjičke, avanturističke, pješačke...U okolišu staza istražili smo, opisali i predstavili kulturnu, prirodnu i gastro baštinu’’, rekao je to Srećko Radnić, pomoćnik ravnatelja Regionalne razvojne agencije RERA iz Hrvatske.

Dvodenvna radionica održana u Mostaru početak je razvoja AdriaWealtha projekta, koji će konvencijama u pet zemalja potaknuti promociju i razvoj turizma.

 

Adria Welth 2

Pročitano 1645 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering