kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 24 Kolovoz 2016 21:40

Grgić ulazi u Podgoru - Medoru ćemo staviti u vrh hrvatske turističke ponude

Autor: poslovni.hr Autor: poslovni.hr

Nakon dva ciklusa ulaganja od oko 150 milijuna kuna u Medora Hotele i ljetovališta, bivše Hotele Podgora, investicijski fond Dubravka Grgića Agram invest ovog je tjedna krenuo u potpuno preuzimanje te turističke kompanije, u kojoj vidi velik potencijal.

Obveza za objavljivanje ponude za preuzimanje Medore nastala je nakon što je Agram invest kupio vlasničke udjele od bivšeg većinskog vlasnika Medora Hotela, tvrtke Novodom Luke Kaića, stekavši 78,9% temeljnog kapitala tvrtke. Za otkup preostalih 1,1 milijun dionica Grgićev fond trebat će izdvojiti oko 24 milijuna kuna.

 


“Polazeći od dosad obavljenih investicija u visini oko 150 mil. kn, ovim preuzimanjem ostvaruju se pretpostavke daljnjeg ulaganja u izgradnju i profilaciju destinacije Medora hoteli i ljetovališta. S obzirom na uspješno okončanje prve i druge investicijske faze, uvjereni smo da su stvorene pretpostavke za dugoročno pozicioniranje Medore u vrh turističke ponude u Hrvatskoj”, komentirali su za Poslovni dnevnik iz Agram investa. Hoteli Minerva i Mediteran spojeni su u jedinstveni odmorišni kompleks Medora Auri Family Beach, hotel s 253 soba i apartmana. Nude proizvod namijenjen obiteljima s djecom.

 

Grgić je u Medora Hotele ušao potkraj 2015. s početnih 9 mil. kn, čime je stekao 900.000 dionica kompanije koju je Kaić bio kupio u predstečajnoj nagodbi. Novodom je prilikom okončanja predstečaja tada još

 

Hotele Podgora dokapitalizirao s 22,5 mil. kn, a Kaić se obvezao provesti ulaganja od barem 112 mil. kn. Ubrzo je za to pronašao nove partnere za ulaganje, odnosno konačno i nove kupce. Početkom godine povećanje temeljnog kapitala provedeno je s 26,1 mil. kuna za 14 milijuna kuna. Agram Invest od Kaića je tada kupio 23% dionica, a u investiciju su ušli i Auctor, drugi najveći vlasnik Slavonskog ZIF-a s 5 milijuna kuna, te tvrtka Strukturiranja Emila Mihaline, koja je stekla 5,8% udjela.

 

Prošlog tjedna provedeno je povećanje temeljnog kapitala kompanije s 40,1 mil. kn za 12,5 milijuna izdavanjem novih dionica. Najnovijim preslagivanjem Kaić je u potpunosti izašao iz Podgore, dok je povećanjem temeljnog kapitala zbog promjene broja dionica s glasačkim pravima udjel Auctora pao ispod praga od 10% glasačkih prava.

 

 

Pročitano 5366 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering