kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 17 Rujan 2016 15:00

Arapi u Hercegovini kupuju tvrtke, zanimljivo im i zemljište u Ljubuškom

Autor: Večernji list Autor: Večernji list

Za razliku od Sarajeva i središnjeg dijela Bosne, gdje su cijene nekretnina, zemljišta, vila, stanova posljednjih mjeseci skočile više puta zbog invazije građana iz arapskih zemalja, na području Hercegovine događa se posve drukčiji trend.

Jača dolazak turista, Arapi, a još više Turci kupuju kompanije i pokreću biznis ovdje, izvještava Večernji list.

 

Prema riječima Kamela Ratkušića iz agencije Agenta d.o.o. iz Mostara, u posljednjih mjesec dana dogodilo se nekoliko poslovnih akvizicija na području Hercegovine. Uz Hepok, koji je prodan, Kuvajtski fond kupio je još jednu plantažu, a u pregovorima je i s vlasnicima nekadašnjih Staklenika u mostarskom naselju Buna koji su djelovali u sklopu Hepoka, odnosno još veće poslovne grupacije APRO-a, kao i određenih poljoprivrednih lokacija na području Ljubuškog.

 

“Trenutno je najveće zanimanje ljudi koji dolaze iz arapskih zemalja za turizam, a krenulo je i s investicijama koje su jedine prave, zdrave investicije nakon dugog niza godina ulaganja uglavnom u agroproizvodnju”, rekao je Ratkušić koji ističe kako posljednje dvije godine pokušava snažnije otvoriti područje Hercegovine koje je puno zanimljivije po svojim ljepotama i potencijalima.

Pročitano 2029 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering