kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 27 Listopad 2016 23:28

EP HZ HB i HEP potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji

Autor: ephzhb.ba Autor: ephzhb.ba

Izvrsna dugogodišnja suradnju između Hrvatske elektroprivrede (HEP-a) i JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EPHZHB) nastavljena je i današnjim potpisivanjem  Sporazuma o poslovnoj suradnji između ova dva poduzeća u Zagrebu.

Sporazum su potpisali predsjednik Uprave HEP-a mr.sc. Perica  Jukić i generalni direktor EPHZHB-a mr.sc. Marinko Gilja.

 

Tim se Sporazumom poboljšava i povećava suradnja, podiže poslovna učinkovitosti obje tvrtke. Poduzeća će poslovno surađivati u realizaciji infrastrukturnih projekata iz područja energetike u cilju podizanja kapaciteta i standarda postojećih i novih energetskih kapaciteta, učinkovitijeg funkcioniranja nacionalnih tržišta i javnih usluga, poticanja energetske učinkovitosti, a posebno zaštite okoliša.

 

Ove tvrtke će prema Sporazumu zajednički upravljati CHE Čapljina za potrebe uravnoteženja rada obnovljivih izvora energije u elektroenergetskim sustavima RH i BiH, zajednički će realizirati  projekte izgradnje obnovljivih izvora energije s fokusom na hidroelektrane, vjetroelektrane i sunčane elektrane. Isto tako surađivat će  pri kupoprodaji električne energije i pomoćnih usluga sustava na regionalnom tržištu, a nastavit će daljnji razvoj i suradnju na provedbi programske aplikacije Billing. U razvoju i planiranju distribucijske mreže uvođenjem novih naprednih brojila razmijenit će iskustva i znanja.

Pročitano 652 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering