kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 17 Studeni 2016 15:52

VIDEO: Elektroprivreda obilježila 24. obljetnicu osnutka

Autor: Prvi.tv | Naša TV Autor: Prvi.tv | Naša TV

Javno poduzeće Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg–Bosne ovih dana slavi svoju 24. obljetnicu osnutka. Uz visoke uzvanike iz svih područja društva, na obilježavanju se govorilo o prošlim i budućim izazovima ove tvrtke.

U ratnim okolnostima 1992. godine osnovana je Elektroprivreda HZ-HB koja ima nadležnost opskrbe strujom na područjima s većinskim hrvatskim stanovništvom, ali i ostalim krajevima.

 

U liberalizaciji tržišta električne energije Elektroprivreda traži svoje mjesto kroz modernizaciju i planove o novim energetskim proizvodnim pogonima. Potpisani su ugovori s mnogim gospodarskim subjektima u BiH i inozemstvu.

 

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović smatra da će Elektroprivreda i dalje imati važnu ulogu u gospodarskom i društvenom životu ovih krajeva, zato je važno očuvati je na postojećim temeljima.

 

Kao uspjeh je istaknut i novi ugovor kojim su sačuvana prava radnika, a stalna ulaganja u nove proizvodne pogone će Elektroprivredu HZ-HB pripremiti za izazove koji dolaze s liberalizacijom tržišta i sve višim ekološkim standardima, rečeno je.

 

Konsolidacija poslovanja je nastavljena i u ovoj godini. U skladu s tim, sačuvana su dosadašnja prava radnika, a zadovoljavanje sve viših ekoloških standarda će biti prioritet kod svih novih projekata, od Vjetroelektrane Mesihovina do Termoelektrane Kongora.

Pročitano 677 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering