kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 17 Studeni 2016 15:53

HP na Filozofskom fakultetu u Mostaru predstavila marku s likom Aristotela

Autor: Večernji list Autor: Večernji list

U povodu Svjetskoga dana filozofije Hrvatska pošta (HP) Mostar predstavila je, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, poštansku marku s likom velikog filozofa Aristotela. Ovom prigodom direktor HP Mostar Mate Rupčić uručio je pano

s izdanjem poštanske marke dekanu Filozofskog fakulteta dr. Zoranu Tomiću.


Inicijativu za obilježavanje Dana filozofije pokrenuo je UNESCO 2002. godine s ciljem upoznavanja javnosti s mjestom filozofije u suvremenom svijetu. Ove godine obilježava se i 2400 godina od rođenja starogrčkog filozofa i prirodoslovca Aristotela koji je rođen 384. g. prije Krista u makedonskom gradu Stagiri u Traciji, a umro je u Halkidi 322. g. prije Krista. Hrvatska pošta Mostar prigodnim izdanjem marke, žiga i omotnice prvoga da dala je svoj mali doprinos u obilježavanju ove značajne obljetnice.

 

Predstavljanje marke održano je u okviru programa kojim Filozofski fakultet obilježava Svjetski dan filozofije uz predavanje dr. Uge Vlaisavljević na temu „Aristotel o prijateljstvu". Poštansku marku predstavila je Željka Šaravanja, voditelj Odjela filatelije HP Mostar. Autor likovnog rješenja je Draženko Marić, a marka nominalne vrijednosti 0,90 KM u poštanskom prometu koristi se od 17. studenoga 2016. godine. Predstavljanju marke u ime HP Mostar su nazočili i izvršni direktor za razvoj sustava i marketing Ivan Sušac te načelnik Sektora za marketing i odnose s javnošću Josip Bulić.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Pročitano 757 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering