kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 11 Prosinac 2016 21:49

FOTO: Ljubušaci uoči blagdana dobili novi tržni centar

Autor: Dnevni list | Večernji list Autor: Dnevni list | Večernji list

Za građane Ljubuškog, ali i brojne druge posjetitelje u subotu su otvorena vrata prodajnog centra Namex, još jednog poslovnog objekta najvećeg hercegovačkog trgovačkog lanca. Bio je to događaj koji je privukao veliku pozornost Ljubušaka, ali i posjetitelja iz drugih mjesta,

koji su u velikom broju nazočili svečanosti otvaranja i tijekom cijelog dana obilazili novootvorene prostore, razgledali, kupovali i krijepili se ponuđenim jelima i napicima. Među posjetiteljima bili su i brojni dužnosnici u vlasti na različitim razinama, gospodarstvenici, kulturni i društveni djelatnici te drugi uzvanici i gosti.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Nakon kraćega obraćanja voditelja programa otvaranja Marinka Karačića, u kojem je predstavio osnovne podatke i značajke trgovačkog lanca Namex, njegova novootvorenoga prodajnog centra u Ljubuškom te sadržaje koji tijekom dana čekaju posjetitelje, središnja ulazna vrata su se otvorila, što je značilo da je objekt službeno otvoren i da posjetitelji mogu ući. Za nekoliko minuta prodajni prostori bili su posve ispunjeni, ljudi su razgledali izložene artikle, uspoređivali cijene i ubrzo su djelatnice na blagajnama imale pune ruke posla. Stvorili su se redovi jer cijene su prigodne, doista povoljne, s popustima od čak 50%, a akcija traje od 10. do 14. prosinca i vrijedi samo za novu poslovnicu u Ljubuškom. Središnji dio je hipermarket Namex s prehrambenim i neprehrambenim artiklima, a svoj prostor imaju i trgovina sportske opreme Sport Reality, trgovina mobilnih uređaja Mobil Shop, ured Hrvatske pošte Mostar, ljekarna Biopharm, caffe slastičarnica te moderno opremljena igraonica za djecu.

 

- Površina hipermarketa Namex je oko 1500 m2, a cijelog prodajnoga kompleksa oko 2400 m2. U Namexu je zaposleno 50 novih djelatnika, a u drugim trgovinama oko 20. Svi novoprimljeni djelatnici u Namexu su iz općine Ljubuški i tu imamo različitih profila: dva djelatnika s visokom naobrazbom, voditelja poslovnice i računovodstva, a ostali su trgovci, ugostitelji, skladištari, mesari, transportni djelatnici i domari. Svi su prijavljeni i zdravstveno osigurani, rade već mjesec dana, a plaće su poslovna tajna, ovise o stručnoj spremi i poslu koji se obavlja. Ovo je 24. po redu poslovnica Namexa i ujedno i najveća. Dosad je taj primat imala poslovnica na Trnu u Širokom Brijegu sa 750 m2 prodajne površine, a ova je dvostruko veća. Što se tiče planova za budućnost, hoćemo li raditi samo hipermarkete i koje veličine, manje ili srednje, to će diktirati i ovisiti o stanju na tržištu. Hercegovina ima dosta široke konkurente koji su iz cijele države i izvan nje, a mi vidimo svoju prednost u tome što smo vodeći hercegovački lanac, kaže Grgo Ćorić, djelatnik Odjela marketinga u Namexu. Ćorić ističe kako samo Namex ima više od 360 zaposlenih, a Nakić Grupa koja djeluje u cijeloj BiH i koja uključuje Namex, Lukas TP Nakić doo, punionicu prirodne izvorske vode Leda i pekarnicu Nam-pek, oko 550 zaposlenih. Najavljuje da će i u 2017. godini biti novih poslovnih poteza i otvaranja poslovnica. Bio je to ugodan dan za brojne posjetitelje koji su, osim dobre kupnje, mogli uživati i u pristojnom cateringu, roštilju, točenom pivu i glazbi uživo. Osim toga, svaki posjetitelj koji je u hipermarketu Namex kupio robu u bilo kojem iznosu, dobio je prigodni poklon-paket i sa svojim računom sudjelovao u velikoj nagradnoj igri čije je izvlačenje bilo četiri puta.

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Nešto više o Namexu, poslovima i planovima za Radio Ljubuški rekao je Grgo Ćorić iz službe marketinga

Namex će u 2017. godini proslaviti jubilarnu 10. obljetnicu od osnutka, a ova tvrtka je član Nakić Grupe koja uključuje poduzeće za distribuciju prehrambenih i neprehrambenih proizvoda na razini cijele BiH Lukas TP Nakić, punionicu izvorske vode Leda te pekaru Nam-pek.


”U tri desetljeća uspješnog poslovanja u sektoru trgovine, a od nedavno i proizvodnje – Nakić grupa bilježi stalni rast i predstavlja pouzdanog poslovnog partnera na području cijele Bosne i Hercegovine, uposlivši oko 550 osoba”, istaknuto je na ceremoniji otvaranja.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Vrijedi napomenuti kako je ovom prigodom Namex poklonio 3000 KM udruzi roditelja djece s posebnim potrebama "Duga" Ljubuški.

Pročitano 5846 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering