kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 09 Listopad 2015 15:04

FOTO: Započeo s radom Foto klub Fokus Ljubuški

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal FOTO: Foto klub "Fokus" Ljubuški

Među ljubuškim foto entuzijastima rodila se ideja okupljanja kako bi podijelili zajednički interes za fotografiju, što je dovelo do osnivanja Foto kluba Fokus Ljubuški.  Glavni pokretači i osnivači kluba su Toni Kraljević, Đino Spajić, Ivan Bebek Acan, Anđelko Zlopaša i Zoran Grizelj.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednika je jednoglasno izabran Toni Kraljević. Nažalost, iznenadna i tragična smrt Grizelja utjecala je na prestanak početnih klupskih okupljanja i aktivnosti.


Početkom ovog ljeta otvorili su vrata kluba Foto kolonijom do kule Herceg Stjepana u čast tragično preminulog osnivača kluba Zorana Grizelja "Švabe". Nešto stare ekipe, nešto novih članova okupilo se te krenulo prema kuli gdje su razmijenili svoja fotografska iskustva, pokazali svoje fotoaparate te razgovarali o ciljevima i organizaciji kluba.


Drugi terenski izlazak ekipe Fokusa organiziran je nedugo nakon toga u radnim jutarnjim satima kada su se uputili prema Kravici u želji slikanja slapova prije izlaska sunca. Članovi foto kluba Fokus gotovo svaki tjedan organiziraju izlete po Hercegovini, na kojima je prije svega zajamčena dobra zabava, druženje, fotografiranje, edukacija...


Članovi kluba su većinom amateri željni učenja i napredovanja u aktivnostima tehnike fotografiranja, vrste fotoaparata, obrade fotografije i dr.  Svima je zajedničko da žele sudjelovati u radu, učiti i nadograđivati svoje fotografske vještine te su teme dogovorene za sastanke i predavanja.  


Prvo predavanje održao je Đino Spajić na temu studijska fotografija i kako ispravno koristit bliceve te tom prilikom objasnio ispravno portretno kadriranje i osvjetljivanje s više izvora svjetla. Drugo je predavanje održao Perica Biško, a njegova tema bila je pejzažna fotografija. Ivan Bebek Acan održao je treći edukativni sat o digitalnoj fotografiji.


Foto klub "Fokus" ovim svojim bogatim aktivnostima nastavlja svoje redovne sastanke na kojima će kroz predavanja i radionice članovi razmjenjivati svoja znanja i iskustva, budući da Klub okuplja i profesionalce i amatere. Članovi planiraju sudjelovati humanitarnim akcijama i tako pružati nesebičnu pomoći ljudima u potrebi.
Jedan od glavnih ciljeva Kluba je približiti učenje i ljubav prema fotografiji svima te zato svojim članove organiziraju radionice za početnike i naprednije korisnike fotoaparata. Zatim važan cilj Fokusa je njegovanje zajedničkog duha i vrijednosti fotografskog i filmskog stvaralaštva i vizualno likovne kulture, humanosti, snošljivosti, međusobnog poštovanja te suradnje i prijateljstva među ljudima bez obzira na dob, spol, rasu, nacionalnost, društveni položaj i svjetonazor.

 

Neke od fotografija članova kluba možete pogledati na službenoj stranici Foto kluba Fokus Ljubuški.

 

Pročitano 4812 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering