kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Božanski Spasitelj Isus počima javno djelovati u Galileji. Propovijeda Božju riječ, liječi svaku bolest i nemoć u narodu, izgoni zloduhe iz opsjednutih, čak uskrisava mrtve. Pobožni narod je oduševljen i traži i slijedi Isusa.

Prošle smo nedjelje slušali kako je Otac posvjedočio za Sina, očitovao nam ga kao Spasitelja, pomazao ga uljem radosti, Duhom Svetim i silom. Danas smo pozvani da gledamo toga ljubljenog jedinorođenog Sina Božjega izbliza, da razmišljamo o Njemu, da ga promotrimo u odnosu prema nama.

Najavljivanje novog rata koji uoči referenduma u Republici Srpskoj vrište s naslovnica srbijanskih medija probudili su neke duhove prošlosti. I dok razni političari pričaju o planovima za novi okršaj na Balkanu, običnim ljudima svega je dosta. Književnica i blogerica iz Bosne i Hercegovine Martina Mlinarević Sopta

Blagdan Kristova Krštenja je bio vrlo važan za Isusa i za nas osobno "Danas se krsti Krist na Jordanu - Krštenje svoje s njime slavimo". Tako pjeva završnica naše božićne pjesme "Narodi nam se kralj nebeski". Svi Isusovi blagdani naši su blagdani. U svim Isusovim blagdanima

Na Božić smo slavili Isusovo rođenje i njegovo objavljivane izabranom Božjem narodu. Na Bogojavljenje pak se spominjemo Isusove objave narodima, svemu svijetu. Matej je u svome izvještaju rekao kako je u Isusu iz Nazareta Bog spoznatljiv za sav svijet. Pogani su po mudracima to spoznali i počastili Isusa kao gospodara svijeta.

“Čitavo Idsko s tog se vrhunca vidjelo brdo, još se vidio Prijamov grad i ahejske lađe. Iz mora iziđe i na taj sjede vrhunac. On se čudeći borbi i bitci, kad sjeđaše na najvišem vrhuncu šumovitog tračkog Sama…” (Ilijada, 13. pjevanje). Tim stihovima malu je skupinu radoznalaca

Otkad znam za sebe učili su me da se ne smije griješiti. U bilo kojem smislu. Za greške dobivamo kritike, opomene, negativne ocjene (ili pak pokoru). Savršenstvo se proklamira kao najuzvišenija vrijednost, cilj našeg života i ideal kojeg je zapravo nemoguće dosegnuti.

Nalazimo se u neposrednoj pripravi za blagdan Isusova rođenja – Božić. Gospodin dolazi. To je poruka koju nam donosi ovaj sveti dan. On kuca na vrata našega doma, kuca na vrata našega srca. Bilo bi dobro zagledati se u svoju savjest i vidjeti kako smo pripravili put Gospodinu koji nam sigurno dolazi.

Treća nedjelja poznata je kao nedjelja radosti. Radujemo se Kristovu dolasku, novorođe-nom Isusu, ali također Emanuelu u kojem je s nama Bog. U milosnom vremenu Došašća osjećamo tihu radost nadanja. Svi čeznemo za dobrotom, ljubavlju i srećom,

Već smo tjedan dana u svetom i milosnom vremenu Došašća. Pripremamo se za Božić. Ovo je vrijeme duhovnoga čišćenja, čvrste odluke za Boga, vrijeme našega spasenja.  Došašće je vrijeme u kojem se trebamo upitati: gdje sam, što sam i kamo vodi moj život?

vtc nov 16 12 16

ding inzenjering