kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 28 Listopad 2015 23:05

Donijela ga Bujica: U Ljubuškom se pojavio hodajući klon Ćane Primorca

Autor: mhc l poskok.info Autor: mhc l poskok.info

Kao što znate do sada smo izvještavali o Ćani Primorcu , velikom vojskovođi s kraja prošlog stoljeća koji je iz HOS-a prešao u HVO, poznat po izjavi da nikada Hrvatima neće čestitati Dan Herceg Bosne. Poznat je i po tome što je bio šef parlamenta i podupiratelj Platforme.


Platforma je ugovor između Lagumdžije i par hrvatskih strančica s minornom potporom Hrvata u BIH koje su prekriživši volju vlastitog naroda pune 4 godine sudjelovali u prebacivanju miljuna iz Aluminija, HT Eroneta i EPHZHB prema Sarajevu i ostalim privatnim adresama za prihvat javnih novaca. O tome istrage i pritvaranja tek traju pa je red sačekati slovo zakona. Pod uvjetom da se Inzko ne umiješa u to slovo ka šta se miješao u brojeve.


Bujanec, i TV Bujica, u vlasništvu Miroslava Kutle, bili su i ostali medijski support Platformašima za pravdanje po Hrvatskoj. Što je Kutle dobio zauzvrat nije jasno niti danas.

 

 
I čovjek s prve linije, Ćane Primorac Jurišić Lijanović, gostovao je kod čovjeka na liniji, Bujice. Bujica je mladi maksimirski šaman, narko vrač žentilnog glasa za trovanje duša očajnih hrvatskih natzi-biseksualaca  u zrelijoj životnoj dobi koji su slabi na lahke teorije zavjere, rigidne oblike hrvatovanja na prvu, hrvatovanja na prpi i  uštipcima s velikim U, izmješane sa drevnom i tradicionalnom srbofagijom u Hrvata.


U emisiji se očekivalo starog Ćanu Primorca, znate to je lik koji ne voli HDZ, naročito Nevenka Barbarića načelnika Ljubuškog o kojem se svačega nečega napričao za prošlih općinskih izbora, svi  su očekivali kako će se javiti Primorac koji će pojasniti Bujanecu kako Hrvate u BIH vodi jugoslavenskoudbaška mafija koja je najodgovornija za njihov smanjeni broj, dakle ne Sarajevo i ne Banjaluka.


Uglavnom očekivalo se čuti Ćanu Primorca koji će opravdati svoje 4 bijedne godine služenja Komšiću i Lagumdžiji, Ćanu koji je doveo do pomora hrvatskog pluralizma u BIH za račun 4 godine vlastite mu plaće, no u eter se javio, nit manje nit više nego njegov klon.


Prema fotografiji koju je priložio Bujanec, ako je bio priseban, klon Ćane Primorca izgleda gotovo identično kao originalni Ćane, ima sličan  rudimentni naglasak koji odaje dijalekt neobrazovanog čovjeka, no politički promišlja potpuno drugačije.


Tako  se skontalo da se radi o klonu. Pravi Ćane Primorac nikada ne bi mogao podržati Nevenka Barbarića i HDZ u Hrvatskoj ma koliki bio njegov strah od “strašnog” Milanovića kojem eto Primorac zamjeri što je više bio sa Sirijcima nego s Hrvatima u BIH. Što opet nije točno, no dobro, ne očekuje se od Ćane da bude točan. Njemu je i 5 trećina od 17 a 5% osvojenih glasova Hrvata u BIH dokaz njegove legitimnosti.


Našao se tako Primorac hrvatovati Milanoviću. Jer njemu je sada hrvatovanje potrebno da si opravda povratak iz Šehera. Zaborvio je Ćane reći da su zadnjih godina Milanović i Josipović bili više puta među BH Hrvatima nego što je bio on, koji među njih baš i ne smije. U vrijeme dok su Primorac i njegova NSRZB,SDPBIH, bagra pljačkali Hrvate u BIH Milanović je u nekoliko navrata boravio tu i govorio o nelegitimnosti Vlade FBIH. Isto je uradio i Josipović koji za 4 godine mandata nije niti jednom htio primiti Budimira na Pantovčak. Eto otkud izvire Ćanina mržnja prema njima. Nikada ni Milanović ni Josipović nisu prihvatili Platformu kao legalnu vlast.


Ma koliko to  bilo teško za povjerovati Ćani ali i Milanović je Hrvat. Ništa manji Hrvat od Karamarka. A Hrvatima u BIH nije učinio zla koliko ga je učinio Ćane i HSP. Dapače, pomagao je da se količina tog zla što više umanji .


Eto baš u vrijeme dok je Karamarko potpisivao Mesićeve antihercegovačke pamflete o Hercegovcima kao škorpionima zbog kojih će Hrvatska nadrapati, Milanović je bio u HDZ-ovim vanjskopolitičkim misijama, ako se datumi slaž.


HDZ će, ako dobije izbore, u odnosu prema BiH Hrvatima imati podignutu ljestvicu odnosa, i potpuno drugačiji odnos prema Sarajevu, koji je upravo Milanović promijenio. Nakon što su Josipović i on preuzeli vođenje države, nasljedili su od Mesića poltronski odnos prema Sarajevu, i služenje velikosarajevskim interesima. Ta praksa je zaustavljena. Barem za sad.


U čijoj je radionici nastao Ćanin klon pravo je pitanje kojim se danas bavi Hercegovina. Prve sumnje pale su na popularnog ljubuškog doktora Sadikovića, no on tvrdi da se kloniranjem parameciuma nikada nije bavio.


Za očekivati je da će svjetski mediji svakako popratiti ovaj nesvakidašnji slučaj u politici.
Sarajevo nije s odobravanjem dočekalo ovaj događaj. Naime već tjednima sarajevski mediji, koji vole sve svoje narode i narodnosti  jednako, jel tako, slave činjenicu da sve više Hrvata iz BIH iseljava. Vijest o uspjelom kloniranju jednog notornog ustaše , čiji klon od sarajevskog sluge postaje zagrebački sluga ali i dalje nastanjen u Hercegovini, nimalo  im se nije svidjela.


Elem nejasna je histerija, taj gotovo kmetovski mentalitet Hercegovaca kada je u pitanju droga zvana HDZ RH. Na trenutak se učini da smo odrasli, da imamo svoj put i svoju političku viziju, da su prošla vremena dežurnih hrvatskih graničara, koji daju živote, njive, i budućnost svoje djece,  za interese zagrebačkih dudeka i brega.


Nekako se na trenutak činilo da je proces konstituiranja Hrvata u BIH kao samostalne političke nacije završen, da će Zagreb s nama sjediti za stolom onako kako se sjedi s ravnopravnima sebi, i da neće tražiti kmetove među nama. No onda se pojavi Ćane. I sve to demantira.Iako je on možda zadnji čovjek u BIH od kojeg bi se očekivalo da će mahati HDZ zastavom.


Hrvati u BIH ne bi trebali nešto naročito emocionalno doživljavati izbore u Hrvatskoj naročito nakon što su i SDP i HDZ način izbora u BIH sveli na to da Mostar određuje praktički tri saborska zastupnika. Ako pak znamo koliko su ti saborski zastupnici u Saboru u prošle 4 godine uzeli riječi jasnije je koliko je cijela priča apsurdnija. Stajat ćete satima u Mostaru da biste osigurali 4-godišnje plaće trojici ljudi kojima su te plaće već osigurane. Posve je svjedeno hoće li vas izići 5 tisuća ili 55 tisuća. Mašinerija stranke odradit će svoje. Prema tome smirite strasti.


Lako je razumijeti Ćanu, on poslije 4 godine podbegovanja u Sarajevu, bogatiji za gotovo pola milijuna maraka, traži svoje mjesto pod hercegovačkim suncem. No nama je ovdje posve druga realnost i drugi su odnosi od onih u kakvima se živi u Hrvatskoj. Poštujmo volju Hrvatske. I nastojmo sa svakim tko pobijedi u Hrvata imati korektan odnos.  Iziđite na izbore, glasujte za koga hoćete, pa tako i za Domoljubnu koaliciju ako je to vaš izbor, no budite gospoda ne nabrijana marva kao da se radi o sudnjem danu i “povijesnim izborima”. Milanović i Josipović nisu bili sjajni. Ali u odnosu na Mesića bili su više nego sjajni. A u odnosu na Jandrokovića Karamarkovog bili su dijamantni. Oni nas barem nisu izručili. Jandroković jest. On je primao pohvale izvana za gušenje hrvatskog pitanja u doba Platforme. Možda ga zato Ćane i voli?


U svakom slučaku ako vidite Ćaninog klona, mahnite mu. I razmislite o tom kmetskom mentalitetu. Ubi nas to kmetstvo koje se širi kao korov. Iako vam didovi to nikada nisu bili.


Btw  koji klinac uopće navijate za Hajduk?

Pročitano 2185 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering