kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 21 Studeni 2016 12:45

Što znači "dobro sam"?!

Piše: Dubravka Mijatović, psihoterapeutkinja | Republikainfo.com Piše: Dubravka Mijatović, psihoterapeutkinja | Republikainfo.com

Možda će mnogi pomisliti da kad kazemo "dobro sam", znači "zdrava sam" ili "zdrav sam"! Iako, zdravlje ne znači samo odsustvo bolesti, nego, psihološko, emocionalno, tjelesno, duhovno i socijalno blagostanje.

 


Osnovni i prvi pokazatelj da se osjećamo dobro je osjećaj sigurnosti. Kad je on na sceni našeg unutarnjeg bića, onda nema straha od samoga sebe niti straha od drugih. Sigurnost je unutarnji ton koji jednostavno zna što je dobro, a što nije za nas u svakom trenutku, praćen povjerenjem da će upravo taj dio birati i odabrati stajanje uz sebe.

"Dobro sam" značilo bi, znam kuda idem jer sam povezana sa sobom i pratim koja je staza. Moja staza. Što god da to je!

Biti dobro je uzemljenost u sadašnjem trenutku. Energiziranost naseg bića i radost. Kad smo emocionalno uravnoteženi i iz te ravnoteže vladamo sa sobom i biramo vlastite reakcije, značilo bi, dobro sam. Sloboda da budemo ono tko mi uistinu jesmo, nenametljivo i s lakoćom je neizostavan dodatak ovog dobrog životnog recepta.
Znam da imam nekoliko divnih ljudi oko sebe u kojima dozvoljavam promjene u odnosu kao prirodan proces ali sa onom niti koja je prepoznavajuća, čini da smo izuzetno dobro. Osjećaj tjelesne snage s kojom sve ovo nosite je "dobro sam".

Iz ovakvog stanja možete apsolutno sve. Od samoaktualizacije do zadovoljstva i sreće i zdravih partnerskih odnosa. Isto tako, sve ovo se može izgraditi u svakom od nas ukoliko vam je cilj istinski osjećati "dobro sam".

Početni korak ka tome je prihvaćanje sebe sa svim onim što vi u ovom trenutku jeste. Samoprihvaćanje je prvi lijek kojeg mozete sebi dati. Dobiva se bez liječnickog recepta, izuzetno je učinkovit, a nuspojave su unutarnji osmijeh i prepoznavanje.

Zato, neka vaš dobar osjećaj bude vaša točka životnog interesa.

Pročitano 1893 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering