kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 15 Veljača 2015 19:13

FOTO: 17. Ljubuški karneval 2015.

Autor: Radio Ljubuški | LJ::portal Autor: Radio Ljubuški | LJ::portal FOTO: LJ::portal

Mnogi Ljubušaci i Ljubušanke došli su danas dočekati paradu maškara koji su prošli ulicama grada od OŠ Marka Marulića do Centra malih Športova, a oblačno i prohladno vrijeme nije omelo najmlađe da uživaju u veseloj maškaranoj zabavi.

Ljubuški karneval već je tradicionalno najposjećenija manifestacija prilikom obilježavanja Dana općine Ljubuški, a i ovogodišnje, 17-o izdanje, samo je to potvrdilo.
U mimohodu mačkara ulicama grada od OŠ Marka Marulića do Športskog centra sudjelovale su brojne skupine mačkara, počevši od najmlađih, pa do mačkara iz Prologa, organizatora Karnevala.

Nakon ljubuških mažoretkinja, koje na karnevalu nastupaju nakon osam godina stanke, nastupile su simpatične mačkare iz dječjih vrtića sa svojim koreografijama: Dječji vrtić „Ljubuški“, Dječji vrtić „Sveti Jure“, „Dječji svijet“ Ljubuški, potom: „Veseli školarci“ Posušje, OŠ Marka Marulića, OŠ Ivane Brlić Mažuranić, Gimnazija Ljubuški, tri uzrasta Širokobrijeških mažoretkinja, Sarajevo Drum Orchestar, mačkare Prolog i posebni gost 17. karnevala Marinko Ćutuk i ekipa iz Audicije.

Nakon što je Meštar od karnevala primio ključeve grada od načelnika općine Nevenka Barbarića proglašena je karnevalska Republika koja je potom prigodno darovala općinske čelnike, načelnika i bivšeg predsjednika Vijeća, Tonija Kraljevića, dok će novoizabrani predsjednika Općinskog vijeća Tihomir Kvesić na svoj poklon pričekati još godinu dana.

Potom je počelo suđenje Marku Krnjevalu po tri točke optužnice:
1. puštanje vode u ljubuškoj kanalizaciji i haškom tribunalu,
2. pronalazak malezijskog aviona u Hercegovini, te
3. igranje teniskog US opena na Ćorkovu docu.

Po tradiciji svaku točku optužnice pratila je odgovarajuća koreografija, a u jednu se „uklopio“ i specijalni gost Marinko Ćutuk koji je s ekipom iz Audicije oduševio ispunjeni Centar malih športova.

Nakon presude u kojoj je osuđen na smrt spaljivanjem u Prologu i za kraj je uslijedila posmrtna „besida“ vojvode Marka Karnevala iz koje se da zaključiti da je dobro upućen u zbivanja u bližem i daljem okruženju.

Program karnevala završava u Prologu uz Victoria Band i voditelje, te karnevalski grah, Prološku ostavštinu, spaljivanje karnevala, bal pod maskama i dodjelu Nobelovih nagrada za najbolje maske.


U fotogaleriji pogledajte dio atmosfere s Centra malih športova u Ljubuškom

 

 

 

Pročitano 6548 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering