kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 31 Srpanj 2016 14:06

FOTO: Na Hardomilju održana promocija knjige Luke Kravića i Pjesnički maraton

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

Povodom proslave blagdana sv. Stjepana Prvomučenika, nebeskog zaštitnika sela, a u organizaciji Mjesne zajednice Hardomilje i udruga "Staro Hardomilje" i "Baština" te uz potporu Društva književnika Herceg-Bosnesinoć je u Zavičajnom domu na Starom Hardomilju održana promocija druge knjige Luke Kravića "Veseli semafor" i Pjesnički maraton.


"U malo vremena naš Luka, postao je pjesnik. Vesele pjesmice i Veseli semafor, isti je pridjev veseo, a upravo to krasi mladost i prava je šteta da ta dječja razigranost i mladost nije ostala u nama cijelog života. Ja se nadam da će Luka ostati ovakav kakvog ga nalazimo u pjesmama njegove zbirke. Njegove pjesme govore o svakodnevnici u kojoj se on kreće. Sve pjesme uglavnom nose dio dječje igre i to su pjesme koje govore o onim sitnim detaljima koji nam se svakodnevno događaju, ali koje mnogi ljudi ne zapažaju." - rekao je Mate Grbavac tom prilikom izrazivši zadovoljstvo što Luka knjigu predstavlja u selu iz kojeg potječe njegova obitelj.


"S prvom knjigom napravio sam korak, a s ovom drugom sam duboko zakoračio u svijet poezije. Ova knjiga je nešto drugačija od prve, pjesmice su izražajnije, opširnije ali sam nastavio pisati u razigranom i opuštenom tonu crpeći ideje s ljudima s kojima se družim to sve prenosim na papir. Volim pisati o zgodama i ljepotama koje me okružuju i nadam se da ću vas zainteresirati da ju pročitate." rekao je Luka. Ovu promociju dodatno su uljepšali Lukini rođaci Petra, Filipa i Mihael koji su čitali njegove pjesmice.

 


U jednoj ugodnoj i opuštenom okruženju ljubiteljima lijepo pisane riječi na pjesničkom maratonu su se predstavili Luka Kravić, Vlatko Majić, Ivan Sivrić, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg – Bosne, Fabijan Lovrić, potpredsjednik DHKHB, Milenka Šimović, koja je čitala pjesme svoje majke Dražane, Danijela Rašić koja je čitala pjesme svog oca Veljke Mandića, Jozo Jakiša, Emil Raspudić, Dragan Ivanković, Nevenka Kovačević, Srećko Marijanović, Ivo Raguž, učiteljica Zdenka Pavlak, Jelena Bukmir, Ana Marija Boto, Mate Grbavac.

 

Pročitano 3352 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering