kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2016 11:41

VEČERAS: ‘Blatničke note dobrote’ očekuju rekordnih 20 tisuća posjetitelja

Autor: Mile Pavlović | Večernji list Autor: Mile Pavlović | Večernji list

Večeras će se na prostranom platou ispred crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici, rodnom mjestu poznatog estradnog umjetnika Mate Bulića, održati veliki humanitarni koncert pod simboličnim nazivom “Blatničke note dobrote”, koji već petu godinu za redom uspješno organizira broćanski “kralj hrvatske dijaspore”

sa svojim prijateljima - brojnim poznatim zvijezdama hrvatske i bosanskohercegovačke glazbene scene. Treba istaknuti kako večerašnji dobrotvorni glazbeni spektakl, koji počinje u 20.30 sati, zajednički pripremaju i organiziraju Mate Bulić, Župni ured Čerin i mještani Matine rodne Donje Blatnice.

 

Osim nezaboravne zabave i druženja uz pjesmu, večerašnji Matin koncert, kao što su bili i svi dosadašnji, imat će dobrotvorno obilježje jer je sav prihod s njega namijenjen za humanitarne projekte u Hercegovini. Doznali smo, naime, da će ove godine dio sredstava s koncerta biti namijenjen za prvi Studentski dom za siromašne studente u Bosni i Hercegovini koji se gradi pri Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji u Mostaru, dio će biti usmjeren za nekoliko sakralnih objekata s područja Hercegovine koji su u izgradnji, a jedan dio za ustanove i pojedince u potrebi. Stoga se očekuje kako će se na večerašnjem 5. Matinu i blatničkom koncertu dobrote okupiti rekordnih 15 do 20 tisuća poglavito mladih posjetitelja te mnogo poznatih imena društvenog, političkog, crkvenog, kulturnog i javnog života iz cijele Bosne i Hercegovine, susjedne Dalmacije i regije, kako bi kupnjom ulaznica podržali tu dobrotvornu akciju Mate Bulića, njegovih Blatničana i prijatelja.

 

Brojni estradni umjetnici

 

Tim prije što dobro znaju da će, osim Mate Bulića, na koncertu nastupiti Miroslav Škoro, Jole,Tomislav Bralić i klapa Intrade, Opća opasnost, Vatra, Dalmatino, Pamela Ramljak, Matija Vuica, Jozo Vučić, Zoran Begić, Hercegovački bećari, Nešto između, Narodni dar, klapa Pasika te neki gosti iznenađenja.

Sve su to razlozi zbog kojih se očekuje da će večerašnji veličanstveni koncert u Donjoj Blatnici, koji počinje u 20.30 sati, biti jedan od najvećih glazbenih događaja ikad organiziranih u Hercegovini. Kažimo i to da će se ulaznice za večerašnji koncert po cijeni od 10 KM moći nabaviti na više punktova ispred crkve sv. Franje.

Članovi Organizacijskog odbora tvrde da je u Donjoj Blatnici sve spremno za večerašnji glazbeni spektakl. Uređene su i proširene pristupne ceste, na nekoliko mjesta u blizini crkve osigurano je dovoljno parkirališnih mjesta za blizu 3000 automobila, a u organizaciju i pružanje uputa posjetiteljima uključeno više od 100 osoba koje će brinuti da sve protekne bez zastoja, u najboljem redu, dobroj zabavi i raspoloženju te sigurnosti. Iz Organizacijskog odbora pozivaju posjetitelje da u što većem broju dođu na taj najveći glazbeni spektakl u Hercegovini i tvrde kako im jamče jedinstven i nezaboravan ugođaj, odličan provod uz pečenu janjetinu, jela s roštilja i ostale specijalitete koje će pripremiti osoblje popularnog Matiše Pehara.

Kako bi na neki način pomogao svom rodnom kraju, sredinom kolovoza 2012. godine Mate Bulić je sa svojim prijateljima na prostranom platou ispred mjesne crkve sv. Franje u svojoj rodnoj Donjoj Blatnici održao prvi dobrotvorni koncert pod nazivom “Hvala, prijatelji”, na kojem su prikupljana sredstva za uređenje dvorišta i okoliša tamošnje područne crkve.

Bio je to veličanstveni glazbeni spektakl i ugođaj kakav nikad prije nije zabilježen u Brotnju, a upriličio ga je Mate Bulić sa svojim brojnim prijateljima - odreda poznatim estradni umjetnicima.

 

Tradicija

 

Zajedno sa svojim mještanima Mate Bulić je tada odlučio u kolovozu svake godine nastaviti tradiciju održavanja humanitarnih koncerata u svojoj Donjoj Blatnici, u koje se uključuju brojni njegovi prijatelji, Župni ured Čerin, ali i cijela Donja Blatnica. Tako je 2013. u Donjoj Blatnic organiziran humanitarni koncert pod nazivom “Za naše anđele” s kojeg je prihod iskorišten za potrebe čitlučke Udruge “Susret” koja okuplja roditelje i prijatelje djece s poteškoćama u razvoju, zatim u kolovozu 2014. godine “Koncert ljubavi za više radosti” kada je dio sredstava bio namijenjen za Udrugu “Susret”, dio za Kliničku bolnicu Mostar, a dio za uređenje groblja, mjesne crkve i njezina okoliša u Donjoj Blatnici. S četvrtog Matina koncerta “Večer dobrote, prijateljstva i pjesme” održanog 2015. dio sredstava bio je namijenjen za uređenje okoliša mjesne crkve u Donjoj Blatnici, a dio za pomoć Rehabilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama “Sveta Obitelj” iz Mostara.

Treba na kraju istaknuti da popularni “kralj hrvatske dijaspore” Mate Bulić potječe iz ugledne kršćanske obitelji.

Od svoje obitelji naslijedio je kršćanske vrijednosti: vjerovati i moliti se Bogu, kroz život činiti dobro, pomagati ljudima u potrebi i druge plemenite vrline.

Stoga ne čudi da, kad god se spomene humanitarni koncert, on se odmah veže uz ime Mate Bulića. To je doista jedna velika pozitivna karakteristika svojstvena Mati Buliću u prvom redu kao čovjeku i kršćaninu te vrsnom pjevaču, ali i velikom Hrvatu i domoljubu koji svoje hrvatstvo, nacionalni ponos i ljubav prema domovini i hrvatskom narodu uvijek javno i s ponosom ističe. To mu daje vrlo pozitivan impuls i uspjeh u svemu što radi, a sve što sa svojim prijateljima organizira plemenito je, dobro i pohvalno.

Pročitano 1383 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering