kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 08 Rujan 2016 01:09

FOTO: U Knjižnici otvorena izložba „Slikari Ljubuškom s ljubavlju“

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal FOTO: LJ::portal

Večeras je u Knjižnici Ljubuški upriličeno otvaranje izložbe slika ljubuških slikara pod nazivom „Slikari Ljubuškom s ljubavlju“.


"Poštovane dane i gospodo, iznimna mi je čast sve vas skupa srdačno pozdraviti i dobrodošli na izložbu slika ljubuških slikara. Ovo je do sada najveća izložba ljubuških slikara koja je upriličena u Ljubuškom. Naime, 33 slikara večeras će nam se predstaviti sa svojim radovima rađenim u različitim tehnikama. Svi posjetitelji KnjižniceLjubuški u razdoblju od  7. rujna do 12. rujna  biti će u prigodi vidjeti raznolikost u obradi slikarskih tema, u obradi različitih stilova i načina slikanja", rekao je na samom početku Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.


Izloženi postav podrobnije je predstavio prof. Mate Grbavac koji je između ostalog rekao:
"Drago mi je što mogu nazočiti i reći riječ - dvije o tako samozatajnim ljudima koji provode sate i sate kako bi svoj san, svoje unutrašnje viđenje svijeta prenijeli na platno. Možete zapaziti da svatko od njih taj isti svijet koji vidi doživljava na drugačiji način. To jeste bit umjetnosti koja je osobno viđenje umjetnikovog svijeta u kojem živi i kojem daruje nešto što tom svijetu nedostaje."
"Ljubuški je zreo s onim potencijalom koji ima u svim područjima stvaralaštva, on je grad kulture, grad pjesnika, književnika, glazbenika, i već sad može početi krojiti prvo ljubuško kulturno ljeto jer puno možemo ponuditi da se uvijek nešto događa." zaključio je prof. Grbavac.


"Počesto opterećeni problemima svakodnevnice imamo dojam da oko nas ništa nije lijepo, ne primjećujemo talent, ponestane nam vjere u dobro, a da tome nije tako svjedočimo i danas gledajući ove prekrasne slike. Puno puta ćemo izgovoriti riječ lijepo, izgovoriti riječ talent, riječ duša, sve pozitivno",  rekao je načelnik Nevenko Barbarić tom prigodom zahvalivši svim umjetnicima na prekrasnom ugođaju za oči, prekrasnom daru koji su podarili Ljubuškome te svima zahvalio na dolasku, poželio ugodno druženje i proglasio izložbu otvorenom.

 

Svoje uratke  predstavili su slikari:  Zlatan Lukenda, Tamara Grbavac, Damir Čotić, Željko Boto, Nikica Sabljić, Drago Vukšić, Nikolina Jakiša, Jure Paponja, Božana Bošnjak, Ivan Herceg, Tanja Medić, Branka Gašpar, Anita Primorac, Jasminka Osmić, Antonio Lukenda, Valentina Huljev, Čolina Srećko Brkić, Zdravko Rogić, Franjo Skoko, Rosanda Jurič, Dušan Ćuže, Adin Hrnjičević, Zdravka Džajić, Danijela Mihaljević, Mladen Hrstić – Bobo, Ana Vasilj, Hasan Kadragić, Tomislav Dugandžić, Radoslav Pavlović, Petar Iličić, Radoslav Bošnjak i Simona Barišić. Ujedno, ovom prigodom izložila se i slika ljubuškog slikara pok. Mate Rajića.

 

Program izložbe pjesmom je obogatila djevojačka skupina „Izvor“ Studenci.


Pročitano 2723 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering