kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 22 Listopad 2016 23:17

I u Zagrebu predstavljeno kapitalno djelo iz odnosa s javnošću

Autor: Večernji list Autor: Večernji list

Drugo i dopunjeno izdanje knjige Odnosi s javnošću – teorija i praksa autora prof. dr. sc. Zorana Tomića predstavljeno je sinoć u Matici hrvatskoj. Ova sveobuhvatna knjiga na 1368 stranica donosi cjelovit teorijski prikaz odnosa s javnošću kao struke i znanstvene discipline te 56 studija slučaja.

Uz autora, knjigu su predstavili komunikacijski stručnjaci i ugledni predavači prof. dr. sc. Božo Skoko, dr. sc. Damir Jugo i Krešimir Macan. Predstavljanju su nazočili izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Tomislav Madžar, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić te predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

 

Drugo izdanje knjige Odnosi s javnošću – teorija i praksa predstavljeno je kao jedan od temeljnih stručnih udžbenika namijenjen studentima odnosa s javnošću na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim doktorskim studijima, ali i praktičarima u komunikacijskoj industriji.

 

„Ovo kapitalno djelo, na više od 1360 stranica, obuhvaća baš svaki segment odnosa s javnošću i vjerujem kako će ono i dalje biti neizostavan dio literature u obrazovanju studenata. Odnosi s javnošću predstavljaju svojevrsnu „Bibliju“ odnosa s javnošću ovoga dijela Europe i teško mi je zamisliti i jednu akademsku instituciju i organizaciju koja neće imati svoj primjerak.“, istaknuo je dr. sc. Damir Jugo, dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment i jedan od recenzenata knjige.

 

„Veliki je izazov sastaviti sveobuhvatan udžbenik iz područja s javnošću, a za takav pothvat potrebno je cjelovito znanje i bogato iskustvo. U pet godina, koliko je nastajala ova knjiga, autor je konzultirao čak 700 knjiga i znanstvenih radova, a što potvrđuje navođenjem više od 3000 fusnota i citata. Zahvaljujući ovakvim izdanjima odnosi s javnošću postaju relevantnija disciplina, a svi koji se njima bave žele ih bolje upoznati ili požele ući u taj svijet, dobivaju uistinu izvrstan alat i priručnik.“, rekao je jedan od recenzenata knjige i profesor s Fakulteta političkih znanosti prof. dr. sc. Božo Skoko.

 

„Vjerujem kako ova knjiga pruža cjelovit prikaz struke kojom se bavimo i te kako će upravo ona dodatno naglasiti njezinu važnost u društvu u kojem živimo.“, izdvojio je Krešimir Macan osvrnuvši se na percepciju odnosa s javnošću.

 

„Moja višegodišnja iskustva i rad sa studentima bila su glavni motiv za pisanje drugog izdanja ove knjige. Vjerujem kako će ona biti izvrsno mjesto susreta i mjesto inspiracije u nastajanju raznih projekata, ali i temelj nastajanja novih kolegija s područja odnosa s javnošću.“, zaključio je autor knjige prof. dr. sc. Zoran Tomić.

 

Predstavljanje drugog izdanja knjige Odnosi s javnošću - teorija i praksa održano je u organizaciji izdavačke kuće Synopsis i Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment.

 

O autoru:
Prof. dr. sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i predsjednik Bernaysovog Akademskog savjeta, jedan je vodećih regionalnih stručnjaka s područja odnosa s javnošću i političkog komuniciranja i jedini hrvatski znanstvenik koji ima vlastitu definiciju odnosa s javnošću. Među prvima je iscrpno pisao o odnosima s javnošću, a značajan trag u akademskoj i stručnoj zajednici ostavio je 2008. nakon objave prvog izdanja knjige Odnosi s javnošću - teorija i praksa, prvog sveobuhvatnog udžbenika koji daje teorijsko utemeljenje kombinirano s praksom u upravljanju komunikacijama na ovim prostorima.

Pročitano 605 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering