kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 08 Studeni 2016 21:03

Projekt "Biking & Heritage" promotivno predstavljen u općini Ljubuški

Autor: Radio Ljubuški | Lj::portal Autor: Radio Ljubuški | Lj::portal

Povezati 20 općina u BIH u kojima se nalaze bilizi nominirani na Unescovoj listi svjetske baštine pod zaštitom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH jedan je od ciljeva projekta Biking & Heritage financiranog od strane veleposlanstva SAD-a kojeg provodi udruženje MTBA Mostar.


Kako se općina Ljubuški nalazi na toj listi jučer je u promotivnoj posjetu općini boravio predsjednik udruge Đani Rahimić.

 

Tom prilikom predstavljena je tiskana karta sa obilježenim mjestima koja sudjeluju u projektu ali i mobilna aplikacija koja sve zainteresirane upućuje na najbliži lokalitet na kojem se nalaze bilizi i pruža osnovne informacije o određenom lokalitetu. Mobilna aplikacija i karta namijenjena je biciklistima ali i svim ostalim građanima koje zanimaju ova povijesna nalazišta. Na linku možete preuzeti mobilnu aplikaciju sa informacijama o stećcima.

 ljportal.com - Ljubuški Portal

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.bhtours.bhtours

-Projekat je realiziran grant sredstvima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Mladi iz više gradova su u periodu od 15 mjeseci, biciklima  posjetiti dvadeset općina širom Bosne i Hercegovine,  u kojima se nalaze stećci nominovani za UNESCO listu svjetske baštine od strane Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH. Tom prilikom mladi su imali priliku da se upoznaju sa kulturno-historijskim naslijeđem Bosne i Hercegovine i da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih gradova. Projektom smo  obilježili  dvadeset godina mira u Bosni i Hercegovini, odnosno dvadeset godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma u kojem je,  po anexu 8, osnovana Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, čiji predstavnici su također sudjelovali u projektu - istakao je  doc. dr.  Đani Rahimić.

Na fotografiji : Stjepan Boto odjel društvenih djelatnosti Općine Ljubuški, Đani Rahimić voditelj projekta Biking & Heritage i Mirko Rašić voditelj odjela za arheologiju JU Kulturni centar Ljubuški

Pročitano 858 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering