kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 13 Studeni 2016 19:42

U Caffe galeriji Kerametal promovirana knjiga "Vrijeme badema"

Autor: Tigran Delić | Radio Ljubuški Autor: Tigran Delić | Radio Ljubuški

U petak je u caffe galeriji Kerametal održana promocija nove knjige šibenske putopjesnikinje Maje Klarić. Riječ je o njezinoj četvrtoj knjizi, naslovljenoj „Vrijeme badema“, u kojoj je opisala poznato hodočašće Camino de Santiago u Španjolskoj.

Nakon tri zbirke putopisne poezije, „Život u ruksaku“, „Quinta Pitanga“ i „Nedovršeno stvaranje“, Maja po prvi put objavljuje dužu prozu, a ova zanimljiva knjiga obogaćena je i fotografijama koje je na putu snimila njezina sestra Dijana Klarić.

 


U četveročlanoj skupini, Maja je krajem 2010. godine prehodala poznato hodočašće Camino de Santiago dugo 880 km koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji, nakon čega su nastavili još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana gdje su završili svoje prvo veliko pješačenje.

 


Putopis „Vrijeme badema“ donosi jedan sasvim nov pogled na to poznato hodočašće o kojem se već dosta i govori i piše. Kako i sama u knjizi kaže, nije to vodič za Camino u kojem ćete pronaći popise prenoćišta ili kilometražu između dvije etape na putu, no čitajući knjigu moći ćete doživjeti nešto još važnije – osjetiti što znači hodati i po 30 kilometara dnevno, boriti se za žuljevima, ali i iskusiti ono što je najvažnije što hodočasnici proživljavaju na tom putu - osjećaj zajedništva, smirenosti i duhovne transformacije.

 

Autorica je mnoštvu okupljenih zaljubljenika u putopisnu literaturu iscrpno prepričala svaku etapu svog hodočašća, a sve je popraćeno projekcijom prekrasnih fotografija snimljenih tijekom putovanja.

 

Datume ostalih promocija kao i zanimljive i korisne informacije o Caminu možete pronaći na njezinoj Facebook stranici „Maja Klarić, putopjesnikinja“ preko koje možete i naručiti knjigu ukoliko niste u mogućnosti nazočiti promocijama.

 

Pored razgovora s autoricom, fotografija sa promocije, prilažemo i cjelovitu tonsku snimku koja može biti od velike pomoći svima koji namjeravaju hodočastiti na grob Sv.Jakova.

 

Poslušajte

Maja razgovor

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Maja promocija

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Fotogalerija

Pročitano 752 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering